Oskarshamns kommun är ett karriärföretag

En rund emblem med röd bakgrund och orange band. Med texten Karriärföretag 2017.

I konkurrens med över 5 000 företag och 600 arbetsgivare inom offentlig sektor har Oskarshamns kommun utsetts till ett av Sveriges 100 karriärföretag 2017.

Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare som bedriver det bästa och mest kvalitativa employer branding-arbetet i Sverige. Karriärföretagen har genomfört en grundlig bakgrundskontroll där samtliga deltagare har granskats efter tio huvudsakliga kriterier: pålitlighet, finansiell stabilitet, tillväxt, mångfald, jämställdhet, karriärmöjligheter, lyhördhet, kompetensutveckling, hållbarhet samt transparens. De organisationer som klarat samtliga kriterier har gått vidare och blivit nominerade till att bli ett Karriärföretag 2017.

Det slutgiltiga urvalet har sedan gjorts av en jury som består av employer branding- och rekryteringsexperter som granskat underlaget för respektive organisation.

– Vi är väldigt glada för den här utmärkelsen och ser den som en bekräftelse på kommunens medvetna personalpolitik. Vi behöver ständigt rekrytera nya engagerade medarbetare men det är också viktigt för oss att de som redan arbetar här ska trivas och känna att de får utvecklas, säger Eva-Carin Öhlin, personalchef på Oskarshamns kommun.

Oskarshamns kommuns karriärsida på karriarforetagen.se