Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Självklart val för serviceinriktade

Oscarsgymnasiet Lilla Restaurangen

Coeur de filet provencale eller bruna bönor med fläsk, kvittar lika. Här får eleverna lära sig att laga både gourmetmat och äkta genuin svensk husmanskost.

Programmet är förstås en självklarhet för den som är intresserad av mat och servering. Ambitionen är att utbilda servicekunniga yrkesmänniskor, att på bästa sätt förbereda eleverna för att anpassa sig i en yrkesroll som är under ständig förändring.

Eleverna får lära sig allt från att laga husmanskost i storkök till läckra à la carte-rätter i restaurangkök. På serveringssidan handlar det om allt från enkel tallriksservering till fatservering – men också om flambering och tranchering.

Studietiden ska även ge kunskaper i arbetsmiljö, försäljning, service, hygien, näringslära, specialkoster och alkoholservering.

En viktig del är också att entreprenörskap ska genomsyra gymnasieåren, det handlar om att odla elevernas kreativitet, uppmana till idéskapande, planera, genomföra och utvärdera projekt.

Men den viktigaste kunskapen kanske trots allt är att eleverna lär sig möta människor på rätt sätt, att bli riktigt serviceinriktade.

Inom Restaurang- och Livsmedelsprogrammet finns det möjlighet att från och med åk 2 läsa inriktningen Bageri och Konditori som lärling.