Aktuellt/nyheter föreningsliv

Ansök om svensk fana eller flagga

Föreningar, organisationer och enskilda personer kan ansöka om att få en svensk fana eller flagga. Dessa delas ut av Stiftelsen Sveriges Nationaldag samt av Länskommittén Sveriges Nationaldag i Kalmar län. Fanorna och flaggorna delas ut i samband med nationaldagsfirandet i stadsparken den 6 juni.

Föreningslyftet

Föreningslyftet är en mervärdesinsats i enlighet med det avtal som träffats mellan Oskarshamns kommun samt SKB och dess ägare. Projektet syftar till att engagera föreningslivet att bidra med aktiviteter som stärker utveckling och attraktivitet i Oskarshamns kommun, för både boende och besökare. 1 miljon kronor avsätts årligen under åren 2016-2018 och allmännyttiga föreningar kan söka av dessa pengar till olika projekt.

30 miljoner till utveckling av vår region

Har du en projektidé och är bosatt i någon av kommunerna Nässjö, Eksjö, Vimmerby, Hultsfred, Högsby eller västra delen av Oskarshamns kommun? Då kan du söka projektmedel från Föreningen Astrid Lindgrens Hembygd. Fram till år 2020 har de drygt 30 miljoner kronor i europeiska och kommunala medel för att utveckla området.

Kontakta Servicecenter

Servicecenter hjälper dig med de vanligaste ärendena redan vid första kontakten.
Telefon: 0491–880 00

Öppettider:
Måndag: 07.30-18.00
Tisdag-fredag: 07.30–16.30

E-post: servicecenter@oskarshamn.se


Besöksadress: Stadshuset, Varvsgatan 8, Oskarshamn