Aktuellt/nyheter föreningsliv

Dags att nominera till Årets eldsjäl och Årets ungdomsledare 2017

Det är många som engagerar sig ideellt i vårt föreningsliv. Fritidskontoret uppmärksammar detta värdefulla arbete genom att varje år utse tre stipendiater. Ett stipendium delas ut till "årets eldsjäl" och två stipendier delas ut till "årets ungdomsledare".

Kanske känner du någon som lägger ner ett betydande arbete för en förening inom fritidssektorn i Oskarshamns kommun? Passa på att nominera senast den 20 oktober.

Här nominerar du till Årets ungdomsledare 2017

Här nominerar du till Årets eldsjäl 2017

Föreningslyftet

Föreningslyftet är en mervärdesinsats i enlighet med det avtal som träffats mellan Oskarshamns kommun samt SKB och dess ägare. Projektet syftar till att engagera föreningslivet att bidra med aktiviteter som stärker utveckling och attraktivitet i Oskarshamns kommun, för både boende och besökare. 1 miljon kronor avsätts årligen under åren 2016-2018 och allmännyttiga föreningar kan söka av dessa pengar till olika projekt.

30 miljoner till utveckling av vår region

Har du en projektidé och är bosatt i någon av kommunerna Nässjö, Eksjö, Vimmerby, Hultsfred, Högsby eller västra delen av Oskarshamns kommun? Då kan du söka projektmedel från Föreningen Astrid Lindgrens Hembygd. Fram till år 2020 har de drygt 30 miljoner kronor i europeiska och kommunala medel för att utveckla området.