Simhall och gym

25-metersbassängen

Bassängen är godkänd för mästerskap och har 8 banor. Från bassängen är det stora panoramafönster som vintertid blickar ut över bandyplanen/isbanan och sommartid över Arena Oskarshamns fotbollsplan. Banor för motionssim är alltid öppna.

Barnlagunen

Barnlagunen är ett väl tilltaget fantasilandskap med djur som sprutar vatten och praktiska problem som ska lösas. Frågan är om inte föräldern trivs lika bra här som barnet?

Strand- och aktivitetsbassängen

Strand- och aktivitetsbassängen delas av en bro. På ena sidan är det fritt fram för stoj och lek med olika flytleksaker. Den andra bassängdelan har en sluttande botten som passar för dem som inte har så stor vattenvana. Här finns också en bubbelsoffa, vattenkanon och gejser. Här trivs liten som stor!

Träningsbassängen

Träningsbassängen är tempererad till behagliga 33 grader. En höj och sänkbar botten gör att vattennivån kan anpassas efter aktivitet. Här anordnas gruppaktiviteter som babysim, simskola och vattengymnastik. Det finns även tider för allmänheten då bad rehabilitering, sport & lek kan avnjutas i det varma vattnet. Bassängens botten går att reglera mellan 0 - 180 centimeters djup.

Rutschbanor

Det finns två nya rutschbanor som invigdes i februari 2019. Den större rutschbanan är 60,5 m lång och den mindre som har ljud- och ljuseffekter är 37, 5. m lång. Båda banorna har tidtagning.

Bastu och bubbelpool

Bastu finns 4 stycken. 1 på varje avdelning, 1 gemensam bastu inne i simhallen samt en vedeldadbastu ute på baksidan av simhallen. Det finns även en bubbelpool som rymmer 8-10 personer åt gången. 

Solstrand

Solstrand är en konstgjord solstrand där du kan njuta av värme, solljus och avkoppling

Gym

För dig som vill träna erbjuds ett gym med diverse styrketräningsmaskiner, fria vikter, konditionsmaskiner samt olika gruppträningar.

Aktuellt simhallen
  • 18 mar

    18 mar-30 apr

    Information gällande sim- och idrottshallar med anledning av covid-19 Oskarshamns kommun följer...

  • 25 mar

    25 mar-31 maj

    Arena Oskarshamn förlänger alla årskort bad med en månad. Våra kunder använder sina badkort mindre...