Covid-19

Information gällande sim- och idrottshallar med anledning av covid-19

Oskarshamns kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och bevakar händelseutvecklingen löpande rörande covid-19. Just nu behöver vi ta extra hänsyn till varandra och vara försiktiga.

Vi uppmanar därför dig som är besökare hos oss att stanna hemma om du har förkylningssymptom som snuva, hosta eller feber, även om symptomen är lindriga.

Samma riktlinjer gäller alla våra medarbetare.

Riktlinjer för allmänna sammankomster

Regeringen har fattat beslut om förbud mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler deltagare än 500 personer vid ett och samma tillfälle.

Med allmän sammankomst menas till exempel demonstrationer, föreläsningar, konferenser, teaterföreställningar, konserter och liknande.
Med offentlig tillställning menas till exempel tävlingar och uppvisningar inom idrott, danstillställningar, tivolinöjen, marknader och mässor.
Sim- och idrottshallar för föreningsidrott, spontanidrott och motion omfattas inte av förbudet, därmed fortsätter vi att hålla våra anläggningar öppet.

För frågor om vad som gäller föreningsverksamheter och evenemang, hänvisar vi till ansvarig förening eller arrangör.

Vi fortsätter att följa utvecklingen och anpassar oss efter Folkhälsomyndighetens och Oskarshamns kommuns riktlinjer och rekommendationer.

För mer information: http://www.oskarshamn.se/nyheter/coronaviruset---har-hittar-du-information/