Feriearbete

Dags att söka feriearbete

I sommar har du möjlighet att prova på ett feriearbete inom en rad olika verksamheter i Oskarshamns kommun. 

Som feriearbetare jobbar du fem timmar om dagen i tre veckor. Du anger i din ansökan vilken eller vilka perioder som passar dig bäst. Perioderna är 1: vecka 25-27, 2: vecka 28-30 eller 3: vecka 31-33. Du arbetar inte helg och du får ett schema med dina tider. Under hela din anställningsperiod kommer du att ha en handledare som stöttar och vägleder dig.

Du får timlön beroende på ålder. Lönen för feriearbete är 63 kr/timme upp till 16 år, 70 kr/timme för dig som fyllt 17 år och 78 kr/timme för dig som fyllt 18 år.

När ansökningstiden har gått ut den 15 mars, lottas alla ferieplatser ut till sökande. Det finns endast ett visst antal ferieplatser att fördela vilket betyder att alla inte kommer att kunna erbjudas en plats. Den 29 mars publicerar vi vilka som erbjuds en plats, detta kan du läsa på www.oskarshamn.se/feriearbete. Du har till den 5 april på dig att tacka ja eller nej till platsen. Tackar du nej kan vi tyvärr inte erbjuda en annan plats. 

För att söka feriearbete ska du vara skriven i Oskarshamns kommun och född 1999, 2000 eller 2001. Redan under ansökningstiden vill vi att du går in på https://polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag/registerutdrag-arbeta-inom-skola-forskola/ och beställer ett utdrag från polisens belastningsregister. Detta är ett krav för alla, oavsett var du ska jobba. Du behöver också kontakta Nordea som kan ordna så att din lön kommer in på rätt konto, samt skriva ut och fylla i en blankett från Skatteverket gällande skattejämkning.

Läs hela annonsen och sök feriearbetare sommaren 2017.