Feriepraktik i Oskarshamns kommun

Fler feriepraktikplatser under sommaren

På grund av den rådande situationen med coronapandemi ger vi nu fler ungdomar möjlighet att jobba hos oss under sommaren. Det är 40 platser till som kan sökas. Mer information finns i ansökan. Sista ansökningsdag är 27 maj.

Nu har du chansen!

I sommar får du möjligheten att prova på ett yrke i vår kommun under en begränsad tid, ett så kallat feriepraktik. Du söker arbetet via länken längst ned på denna sida senast den 23 februari. Vi har ett begränsat antal feriepraktiktjänster och dessa lottas så småningom ut bland alla som ansökt via ansökningslänken. Nu hoppas vi att just du vill söka dig till oss!

De feriepraktiktjänster som vi kan erbjuda finns exempelvis inom parkarbete, vaktmästeri, storkök, lokalvård, äldre-, barn-, fritids- och handikappomsorg med mera. Vi har också yrken som är kopplade till kulturen samt olika föreningar. Här kan du läsa en kort beskrivning av dessa arbetsområden.

För att hålla dig uppdaterad gällande feriepraktiken och dess tillhörande information så är det viktigt att du med jämna mellanrum går in och kikar på kommunens hemsida. För eventuella frågor så går det bra att mejla kommunens feriegrupp. Du hittar länk och kontaktuppgifter längre ner på sidan.

Att ha feriepraktik i vår kommun

Syftet med våra ferieplatser är att sprida kunskap om kommunens breda verksamhet. Kanske vi kan "så ett frö" inför ditt framtida yrkesval? Genom våra olika arbetsplatser öppnar vi upp och bidrar till att du får en inblick i arbetslivet.

När du har feriepraktik ersätter du inte ordinarie personal. Det krävs alltså inte att du själv ska klara av arbetsuppgifterna. Du får stöd och vägledning av en handledare under din tid med feriepraktik. Du får lön för det arbete du utför som är baserad på din ålder. Vi återkommer om aktuell timlön för sommaren 2020 längre fram.

Om det blir aktuellt för dig med feriepraktik så kommer du att följa de lagar och avtal som är kopplade till Arbetsmiljöverket. Detsamma gäller för din arbetsgivare/handledare.

Timlön för sommaren 2020

  • 76 kronor per timme fram till dess att du fyllt 17 år
  • 84 kronor per timme när du fyllt 17 år
  • 92 kronor per timme när du fyllt 18 år

Vad krävs för att få söka feriepraktik?

  • Du ska vara skriven i Oskarshamns kommun
  • Du ska vara född år 2002, 2003 eller 2004

När infaller ferieperioden?

Feriepraktiken är förlagd till sommaren (juni–augusti) och är indelat i tre olika arbetsperioder. Du får bara arbeta en period av tre. I ansökan anger du vilken/vilka perioder som du kan tänka dig att arbeta.

  • Period 1: Vecka 25–27
  • Period 2: Vecka 28–30
  • Period 3: Vecka 31–33

 

Ansökningstiden har gått ut och det är inte längre möjligt att söka feriepraktik för 2020.