Jobba som brandman

Du är alltid välkommen med en intresseanmälan till oss. Hos oss finns både heltidsanställd och deltidsanställd personal. Nedan finner du information om deltidspersonal.

Arbetsuppgifter RIB-brandman (Deltid)

Som RIB-brandman (räddningsman i beredskap) i Oskarshamn och Kristdala, det som förut kallades deltidsbrandman har du beredskap enligt schema. I Oskarshamn för närvarande var fjärde vecka (tisdag-tisdag) och i Kristdala enligt ett schema med sju beredskapsdygn på fyra veckor. Förutom det tillkommer cirka 50 övningstimmar om året som kan vara utanför beredskapsveckorna.

Räddningsman i beredskap är inget heltidsarbete. Som räddningsman i beredskap har du normalt en annan huvudarbetsgivare. Du behöver din huvudarbetsgivares tillåtelse för att ta anställning som RIB-brandman. Tjänsten kräver att du är tillgänglig med inställelsetid av 5 minuter då du är i beredskap. Under din beredskapsvecka ska du vara beredd att åka på larm dygnets alla timmar. Larmen får du via en personsökare som du bär med dig.

I anslutning till anställningen kommer du att få gå en två veckor lång introduktionsutbildning. Inom en period på cirka två år kommer du sedan få gå en längre utbildning till RIB-brandman.

Eftersom arbetet som brandman kan vara fysiskt krävande är det bra att ha god fysik. Du måste innan anställningen bli godkänd på en läkarundersökning och ett fysiskt arbetsprov. I tjänsten ingår arbete som rökdykare vilket innebär att man måste klara av årliga konditionstest och läkarundersökningar. Brandmannatjänsterna kräver C körkort.

 

Kontakta oss

Räddningstjänsten
Tfn: 0491-880 00
Postadress:
Box 706
572 28 Oskarshamn
Besöksadress:
Formaregatan 6
572 35 Oskarshamn

Vid en akut olycka – ring 112

Informationsnummer om allvarliga olyckor – ring 113 13

Eldningsförbud 0491-880 00