Jobba som brandman

Just nu söker vi inga brandmän men du är alltid välkommen med en intresseanmälan till oss. Hos oss finns både heltidsanställd och deltidsanställd personal. Nedan finner du information om deltidspersonal.

Arbetsuppgifter RIB-brandman (Deltid)

Som RIB-brandman (räddningsman i beredskap) i Oskarshamn och Kristdala, det som förut kallades deltidsbrandman har du beredskap enligt schema. I Oskarshamn för närvarande var fjärde vecka (tisdag-tisdag) och i Kristdala enligt ett schema med sju beredskapsdygn på fyra veckor. Förutom det tillkommer cirka 50 övningstimmar om året som kan vara utanför beredskapsveckorna.

Räddningsman i beredskap är inget heltidsarbete. Som räddningsman i beredskap har du normalt en annan huvudarbetsgivare. Du behöver din huvudarbetsgivares tillåtelse för att ta anställning som RIB-brandman. Tjänsten kräver att du är tillgänglig med inställelsetid av 5 minuter då du är i beredskap. Under din beredskapsvecka ska du vara beredd att åka på larm dygnets alla timmar. Larmen får du via en personsökare som du bär med dig.

I anslutning till anställningen kommer du att få gå en två veckor lång introduktionsutbildning. Inom en period på cirka två år kommer du sedan få gå en längre utbildning till RIB-brandman.

Eftersom arbetet som brandman kan vara fysiskt krävande är det bra att ha god fysik. Du måste innan anställningen bli godkänd på en läkarundersökning och ett fysiskt arbetsprov. I tjänsten ingår arbete som rökdykare vilket innebär att man måste klara av årliga konditionstest och läkarundersökningar. Har du inte C körkort ska du vara beredd att ta ett.

 

Kontakta oss

Räddningstjänsten
Tfn: 0491-76 40 50
Postadress:
Box 706
572 28 Oskarshamn
Besöksadress:
Formaregatan 6
572 35 Oskarshamn

Vid en akut olycka - ring 112

Informationsnummer om allvarliga olyckor - ring 113 13

Eldningsförbud 070-682 83 10