Rekrytering

Arbetsförmedlingen

Företag kan kontakta Arbetsförmedlingen i Oskarshamn för att få hjälp med att hitta rätt personal.

Arbetsförmedlingen har skapat en tjänst som ger dig en rekommendation hur du kan gå till väga i din rekrytering beroende på vilken kompetens du söker och var någonstans. 

Gör så här!

Fyll i den kompetens du behöver så visas det rekryteringssätt som passar dig bäst. Ibland kan det vara mer effektivt att själv leta i Arbetsförmedlingens utbud än att publicera en platsannons.

Arbetsmarknadsenheten

Utifrån arbetsgivarnas behov av arbetskraft arbetar Arbetsmarknadsenheten på Oskarshamns kommun för att de kommuninvånare som står utanför arbetsmarknaden ska ges möjlighet att få ett arbete. 

För att kunna göra detta samarbetar och samverkar Arbetsmarknadsenheten med flera aktörer - Arbetsförmedlingen, socialförvaltningens enhet för ekonomi och stöd, Lernia, Svenskt näringsliv, Försäkringskassan, andra kommuner med flera.

Kalmarsundregionen

De kustnära kommunerna i Kalmar län, däribland Oskarshamn, samarbetar för att attrahera arbetskraft till regionen inom ramen för Kalmarsundregionen. Här sammanställs bland annat lediga jobb och vad som är på gång inom näringslivet bland medlemskommunerna Kalmar, Mösterås, Mörbylånga, Nybro, Oskarshamn och Torsås. 

Attraktiva Oskarshamn är den den part som håller i samarbetet från Oskarshamn.