Starta företag

Vid en företagsstart ställs du inför en rad frågeställningar som att välja företagsform, skapa affärsplan, budget, hitta en lokal, ansöka om varumärkesskydd, hantera inbetalning av skatt och registrering av ditt företag med mera.

Frågorna är många, men vi finns här för att hjälpa dig att komma vidare. Kontakta oss på Näringslivsenheten för ett förutsättningslöst och kostnadsfritt möte. Vi kan också lotsa dig vidare till rätt handläggare inom kommunen ifall din verksamhet kräver tillstånd eller till andra relevanta akörer som kan hjälpa dig. 

Rådgivning och vägledning

I vår nyföretagarrådgivning får du tips, råd och hjälp med att analysera risker och möjligheter utifrån din affärsidé. Rådgivningen är kostnadsfri, personlig, konfidentiell och oberoende. Kontakta Atrinova Affärsutveckling för ett förutsättningslöst möte.

På Näringslivsenheten kan våra näringslivsutvecklare hjälpa dig med stöd och vägledning samt slussa dig vidare till rätt funktion inom kommunen eller andra utomstående aktörer.

Tillsammans med olika samarbetspartners så erbjuder vi flera möjligheter:

  • Hjälp att hitta nätverk.
  • Hjälp att hitta olika finansieringsmöjligheter.
  • Hjälp med övriga praktiska frågor. 

Hör av dig till oss om du vill boka ett förutsättningslöst möte för att få veta mer!

Företagarskolan

Företagarskolan vänder sig till dig som är i startgroparna att starta ett företag eller nyligen har kommit i gång. Företagarskolan berör många av de områden man behöver känna till för att ta steget att starta företag som till exempel test av affärsidé, affärsplan, marknadsföring, ekonomi, administration och skatter.

Läs mer om Företagarskolan.

Ung företagsamhet (UF)

Vi tycker att det är viktigt att inspirera unga människor till att starta företag. Vi stöttar och samarbetar därför med Ung Företagsamhet (UF) som utbildar elever i grund- och gymnasieskolor i entreprenörskap.