De ska hämta kunskap från Bali

Två personer håller i en jordglob.

Kommunens verksamheter har ofta mycket nytta av samarbete med andra kommuner eller näringslivet. Ett lite mer långväga samarbete blir det för Gymnasiesärskolan som är på gång att etablera ett partnerskap med en skola på Bali.

Nu åker fyra personer från Gymnasiesärskolan till Sari Hati school på Bali för att planera upp partnerskapet.
– Det känns väldigt spännande. Det kommer bli många möten om partnerskapet men vi ska också besöka familjer och ett kvinnocenter, säger Laila Lundh.

Målet med partnerskapet är bland annat att kunna ge eleverna på Gymnasiesärskolan ett globalt perspektiv, att utveckla engelskan och att göra skillnad. Förutom Laila Lundh och Charlotte Ishagen som är pedagogiska assistenter åker också en lärare och en verksamhetsledare med på resan.
Personalen hoppas få med sig kunskap och inspiration kring pedagogik och arbetssätt. Partnerskapet och kontakten med skolan kommer kunna användas inom många ämnen, som engelska där eleverna kan brevväxla och prata på Skype, men också inom svenska, samhällskunskap, religion, matematik och geografi.
– Det ska bli spännande och annorlunda. Vi vet ju att det är mycket som skiljer sig mellan våra skolor, säger Charlotte Ishagen.

Resan finansieras genom Atlas partnerskap. Där kan skolor, företag, organisationer och andra aktörer inom utbildningsområdet söka medel och stöd för att genomföra internationella samarbeten och utbyten av olika slag.

Den långa resan till Bali startar i Oskarshamn den 17 mars och du kan följa resan på vårt Instagram-konto. Du hittar Oskarshamns kommun under namnet @oskarshamns_kommun.

Kontakta Servicecenter

Servicecenter hjälper dig med de vanligaste ärendena redan vid första kontakten.
Telefon: 0491–880 00

Öppettider:
Måndag: 07.30-18.00
Tisdag-fredag: 07.30–16.30

E-post: servicecenter@oskarshamn.se


Besöksadress: Stadshuset, Varvsgatan 8, Oskarshamn