En buss kommer lastad med kultur

Kulturbussen

På lördag invigs Oskarshamns kommuns splitter nya kulturbuss. Bussen kommer såklart innehålla böcker, men den kommer också vara så mycket mer – ett rullande galleri, en biograf eller en mötesplats på hjul.

Kulturbussen är den nya bokbussen. Kulturbussen ska inte sluta med böcker, men det nya uppdraget är tvådelat. Det blir samma service som tidigare, bussen är ett rullande folkbibliotek och skolbibliotek. Den andra delen av uppdraget är nytt! Kulturbussen ska vara en kulturservice, en upplevelseverksamhet för konst, kultur och små evenemang – lite inne i stan men framför allt på landsbygden.

Kulturbussen kommer ge service till låntagare vid många olika hållplatser på landsbygden och fem skolor samt 17 förskolor med runt 50 avdelningar.

Kulturbussen kommer till dig!

Kulturbussen ska bli mer synlig och med sig tar den små evenemang runt om i Oskarshamns kommun. Det kan vara bokprat i Mörtfors, diskussionsforum eller filmvisning i Bråbo. Vi kan ha en klassisk konsert eller teater i skogen på bussens mobila scen. Bussen kan vara högkvarter för fordonsträff i Kristdala eller fotbollsturnering i Rödsle. Den kan också vara ett rullande galleri eller en mötesplats i Hycklinge innan vandring på Ostkustleden en söndagmorgon.

Allt detta ska Kulturbussen vara. Och mera!

Välkommen på invigning!

Lördag den 11 maj klockan 10–14, Kulturhuset Oskarshamn

Program för invigningen:

  Klockan 10–12 DJ och mingel
  Klockan 12 Officiell invigning av bibliotekschef Marcus Persson och bildningsnämndens ordförande Anton Sejnehed