Invigning på Sidensvansen

Två barn hjälper till att klippa ett blågult band.

På måndagen invigdes "nya" Sidensvansens förskola med tårtkalas, talare och musik. Den nya byggnaden rymmer fyra avdelningar och nattis och totalt går nu drygt 160 barn på Sidensvansen.

– Det är alltid ett stort nöje att inviga en ny förskola, det här är faktiskt tredje förskolan jag inviger på tre år, sa Magnus Larsson, bildningsnämndens ordförande, vid invigningen.
De andra förskolorna som har öppnat de senaste åren är Kristineängs förskola i Kristineberg och Mattisborgen/Saltkråkan som är en egen byggnad men tillhör Södertorns förskola.

Under måndagseftermiddagen firade barn och medarbetare på Sidensvansen med tårtkalas. Till invigningen senare på dagen kom både barn, föräldrar och medarbetare. Invigningen förgylldes av barnens sång och uppträdande av elever från estetiska programmet på Oscarsgymnasiet. Allt tog plats på den stora nya altanen som tillsammans med en helt ny gård imponerade på Magnus Larsson.
– Jag har inte hunnit gå in än men vilken fantastisk miljö, man kan inte tro att vi är mitt inne i stan, sa han i sitt tal.

Sidensvansen har slagits ihop med Mäster Palms förskola som låg i Solbackas lokaler. Med nio avdelningar och nattis är Sidensvansen nu kommunens största förskola som rymmer drygt 160 barn.
– Det är fantastiskt att få inviga en helt ny förskola. Barnen tycker också att det är spännande och roligt. Och vilken fantastisk gård vi har fått där man har mycket av naturen och en stor altan som vi kommer få mycket användning för, säger Veronica Axelsson, förskolechef.

På bilden klipper Kevin och Freja bandet tillsammans med Annica som arbetar på Sidensvansen. Förskolechef Veronica Axelsson står vid sidan av.