Karibiska vindar i hamnen

Kabeltrummor och lastpallar målade i klara färger.

Pressmeddelande 170503

Slappa i en hängmatta, känn sanden mellan tårna och prova balansen på en slackline – i sommar kommer det blåsa karibiska vindar i Inre hamnen.
Oskarshamns kommun påbörjar nu bygget av Caribbean Beach Pop – en plats som skiljer sig från allt man är van att hitta på stadens gator och torg.

Caribbean Beach Pop är en tillfällig anläggning, en "popup-park". Platsen byggs av möbler och produkter av betydligt mer tillfällig karaktär än vad vi brukar använda oss av i stadsmiljöer.

Caribbean Beach Pop kommer att bestå av en cirka 400 kvadratmeter stor yta som fylls med sand. Det kommer bli en grillplats och bord och stolar som byggs av begagnade lastpallar och kabeltrummor. Dessutom kommer det att finnas en låda med olika prylar som hör strandlivet till. Besökarna, förhoppningsvis både turister och invånare, kan lägga i sig med en god bok i en hängmatta, bygga ett sandslott eller bara vara. Platsen kommer också att användas för att informera om Inre hamnen-projektet.

– Det är intressant att se vilka unika mötesplatser som faktiskt är möjliga med väldigt begränsade medel. Med lite kreativitet och fantasi går det att komma långt. Nu hoppas vi att platsen verkligen blir välbesökt i sommar och får vara ett udda tillskott i stadsbilden. Det är också viktigt att alla hjälps åt att ta hand om platsen. Det ges bara en chans – märker vi att den förstörs kommer kommunen att behöva plocka ner den i förtid, säger Erik Hjertqvist, planarkitekt på Oskarshamns kommun.

Den första juni ska det vara klart, då lämnar kommunen över platsen i oskarshamnarnas händer. Givetvis sker invigningen med karibisk dans och sång, och gärna många besökare!