Klart med krögare till järnvägsstationen

Catarina Karlsson, Conny Simonsson, järnvägsretaurangen

Det är nu klart att det blir Catarina Karlsson och Conny Simonsson som kommer driva restaurangen i järnvägsstationen. Conny Simonsson har senast drivit golfrestaurang i Skåne och också arbetat på Nabbens rökeri. 

 – Vi kommer servera mat som man känner igen. Det blir hemmagjort, god mat och mycket mat, säger Conny Simonsson. 

Lokalerna är fortfarande under renovering men det är tänkt att restaurangen öppnar i höst. Byggnaden ägs av Oskarshamns kommun som under våren sökt en hyresgäst som vill driva verksamheten. 

 – Vi hade en del krav på hyresgästen, om vilken nivå vi ville ha på restaurangen men framför allt att vi ville ha långa öppettider med både lunch- och kvällsservering, säger Richard Bergquist, fastighetschef på Oskarshamns kommun. 

Tanken är att restaurangen ska bidra till ett resecentrum som är en mötesplats under stora delar av dygnet – ett levande resecentrum som kan erbjuda service till både resenärer och kommuninvånare.

Restaurangen kommer rymma cirka 60 matgäster och får en glasveranda med utsikt mot hamnområdet. Det blir också en uteservering med runt 50 platser. I anslutning till restaurangen kommer det finnas en kiosk.

Vid Oskarshamns nya resecentrum samlas flera olika kollektivtrafikslag. Med buss, tåg, färja och taxi på samma plats kommer ett stort antal resenärer passera platsen varje dag. Det ståtliga järnvägsstationshuset renoveras med största hänsyn till byggnadens historia och blir ett nav i det nya resecentrat.

 – En liknande miljö går inte att få tag på. Vi är imponerade av arbetet som gjorts i lokalerna, säger Catarina Karlsson.