Klart med ny samhällsbyggnadschef

Kommunvapnet i blått och gult med blå text Oskarshamns kommun centrerat på två rader under.

Det blir Kristina Erlandsson, nuvarande chef för miljö- och byggavdelningen, som tar över som förvaltningschef för samhällsbyggnadskontoret. Kristina har arbetat på Oskarshamns kommun i 14 år och har bred kunskap och erfarenhet av förvaltningens arbete, främst inom miljö- och hälsoskyddområdet samt byggfrågor.

– Jag tycker att det ska bli spännande och ser fram mot min nya tjänst. Jag kommer ha stor nytta av min erfarenhet men får se frågorna ur ett nytt perspektiv, säger Kristina Erlandsson.

Kristina Erlandsson har arbetat på Oskarshamns kommun i 14 år. Hon är sedan drygt tre år tillbaka chef för miljö- och byggavdelningen på samhällsbyggnadskontoret.
Hon kom till Oskarshamns kommun som miljö- och hälsoskyddsinspektör 2005, till en början främst för att arbeta med djurskyddsfrågor, men har under sin anställning hunnit arbeta med alla områden inom miljö och hälsoskydd.

Kristina är utbildad husdjursagronom vid Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) i Uppsala och har senare gått en yrkesutbildning till bygglovshandläggare/byggnadsinspektör.

– Kristina har en gedigen kunskap och erfarenhet. Hon har som chef för miljö- och byggavdelningen bidragit till en mycket positiv utveckling med kortare handläggningstider och goda omdömen. Vi vet också sedan tidigare att hon har goda ledaregenskaper, säger kommundirektör Rolf Persson.
 

Kristina Erlandsson tillträder tjänsten som förvaltningschef den 1 maj.