Klart med ny sarg till Be-Ge Hockey Center

Hockeyspelare gör mål i mulburens vänstra hörn.

Pressmeddelande 170605

I höst blir det ny sarg på Arena Oskarshamn; Be-Ge Hockey Center. Sargen kommer att vara på plats innan IK Oskarshamn spelar sin första hemmamatch den 20 september.

Oskarshamn kommun, fritidskontoret, har i dagarna tecknat avtal med Istech Sverige AB gällande montage av ishockeysarg till Arena Oskarshamn; Be-Ge Hockey Center. Sargen är av typen flexsarg.

Själva arbetet med att montera sargen görs mellan den 9 september och den 15 september. Redan nu startar förberedelser inför bytet, bland annat byggs avbytarbåsen om och ett sjuttiotal infästningar till den nya sargen ska vara på plats innan det spolas is i slutet av juli. Den gamla sargen rivs och den nya monteras när is är på plats.
2 miljoner kronor finns avsatta och kostnaden väntas inte bli större än så.

Fritidschef, Daniel Stenberg:
– Vi är stolta över att vi kunde upphandla och skriva avtal på en sarg så här pass snabbt. Trycket på marknaden för ishockeysarger är stort och det är inte helt lätt att få tag på en sarg som uppfyller samtliga krav för en flexsarg. Vi har haft ett nära samarbete med leverantören Istech och vår hyresgäst IK Oskarshamn under denna process och utan deras samarbetsvilja och engagemang hade vi aldrig lyckats sy ihop de tajta tidsramarna. En stor eloge också till vår egen personal som arbetat med detta.

Klubbchef IK Oskarshamn, Martin Åkerberg:
– Oskarshamns kommun har gjort allt i sin makt för att lösa situationen, vi är väldigt nöjda med hur den uppkomna situationen har hanterats. Vi är glada för såväl valet av sargleverantör som att sargen är på plats innan vår första hemmamatch i serien den 20 september.

Istech Sverige AB, Håkan Lindberg:
– Vi är stolta över att få leverera sarg till en så fin allsvensk arena som Arena Oskarshamn; Be-Ge Hockey Center. Det är extra kul att Oskarshamns kommun har valt att satsa på klimat- och energismarta lösningar som isolering av hela sargen samt hissport till ismaskinen.