Ny e-tjänst för förskola och fritidshem i Oskarshamns kommun

Dockumentärfilm om elevarbete och en lekplats som byggs upp i Estland.

Nu byter vi e-tjänst för förskola och fritidshem. I den nya tjänsten kan du logga in med e-legitimation och lättare följa dina ärenden. När vi går över till det nya systemet behöver du lägga in scheman på nytt. 

Den 1 november lanseras "E-tjänst förskola och fritidshem" och det är en uppdaterad version av nuvarande webbportal (Dexter). Den har utarbetats för att göra det lättare för dig som vårdnadshavare att:

  • Lämna in schematider och inkomstuppgifter
  • Ändra kontaktuppgifter som e-post och telefonnummer
  • Ansöka om och säga upp plats
  • Följa ärenden

Inloggning via e-legitimation

E-tjänst för förskola och fritidshem gör det möjligt att logga in med e-legitimation. Saknar du e-legitimation kan du beställa det via din bank. Du som inte har möjlighet att använda e-legitimation ansöker om ett användarkonto på inloggningssidan för E-tjänst i förskola och fritidshem. OBS! Tidigare inloggning till Dexter kommer inte fungera i den nya webbportalen.

Mellan fredag den 27 oktober och tisdag den 31 oktober kommer Dexter för förskola och fritidshem att vara stängd på grund av uppgradering till den nya webbportalen. Har du äldre barn i skolan kommer Dexter att finnas kvar ytterligare en tid. För dessa ärenden loggar du in med samma uppgifter som tidigare.

Information via e-post

Alla ärenden som gäller placering kommer från och med 1 november att hanteras i "E-tjänst förskola och fritidshem". För att du ska få information om bland annat platserbjudande och schema måste du ange en e-postadress. Det är också viktigt att du kontrollerar dina kontaktuppgifter, så bekräftelsemail och notiser skickas till rätt adresser. Kontrollera och fyll i dina uppgifter under rubriken Min sida > Mina uppgifter.

Vi behöver din hjälp!

Under perioden 1–10 november behövs din hjälp med att lägga in ditt/dina barns schema på nytt i det nya systemet eftersom det inte förs över automatiskt vid övergången till den nya. Gör så här:
1. Från 1 november går du in på www.oskarshamn.se > E-tjänster
2. Logga in med e-legitimation på E-tjänst förskola och fritidshem
3. Klicka på Min sida > Mina barns placeringar och lägg in schema för varje barn.
4. Välj sedan Mina uppgifter och kontrollera din e-postadress, inkomst och telefonnummer så att alla uppgifter stämmer.

Följande rubriker finns under Min sida

Mina ärenden – här hittar du aktiva och avslutade ärenden som till exempel schema, uppsägning och ansökan.

Mina barns placeringar – här hittar du ditt eller dina barn som har en aktiv placering i förskola eller fritidshem och det är härifrån du lägger schema eller säger upp platsen.

Min familj – en överblick över familjebilden. Här har du med möjlighet att anmäla eventuella ändringar i familjebilden.

Mina uppgifter – här har du möjlighet att ändra/lägga till inkomst och kontaktuppgifter.

Vid frågor kontakta oss gärna via mejl.
Frågor inom förskola - forskola@oskarshamn.se
Frågor inom fritidshem - fritidshem@oskarshamn.se