Nya vd:n hälsas välkommen

Ingela Ottosson, Thomas Gustafsson och Rolf Persson med Oskarshamns hamn och Blå jungfrun i bakgrunden.

Thomas Gustafsson, ny vd för Smålandshamnar AB, hälsades på torsdagen välkommen till Oskarshamn av kommunalråd Ingela Ottosson och kommundirektör Rolf Persson.

Thomas Gustafsson kommer närmast från sågverksbranschen men har också varit teknisk officer i flottan. På torsdagen gjorde han sin första dag på arbetet som ny vd för Smålandshamnar AB, som driver hamnverksamheten i Oskarshamns och Västerviks hamnar.

 – Det känns som ett särskilt privilegium. Smålandshamnar AB är en väl fungerande verksamhet med mycket hög kompetens.  Jag är tacksam för uppdraget och ser fram emot utmaningen att vara med i att utveckla verksamheten, säger Thomas Gustafsson.

 – Smålandshamnar AB:s verksamhet är viktig för godstransporterna till och från Oskarshamn och regionen. Hamnverksamheten kommer att vara en viktig pusselbit i framtida transportlösningar, både vad gäller godstransporter och persontransporter. Väl fungerande transportinfrastruktur är en av de förutsättningar som krävs för att svara mot näringslivets behov, säger kommunalråd Ingela Ottosson.