Oskarshamn klättrar i ranking

Företagsranking

Pressmeddelande 170926

Oskarshamns kommun tar ett ordentligt kliv i Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimat, hela 52 platser jämfört med 2016.

Det blir plats 227 för Oskarshamns kommun jämfört med förra årets plats 279. Allra störst är hoppet i kategorin Service till företag där kommunen tar in 89 platser.
– Fantastiskt roligt att vårt arbete med att stärka kommunens näringslivsarbete verkligen märkts av bland våra företag. Det är min tolkning av detta positiva resultat, säger kommunalråd Peter Wretlund.

Redan 2015 påbörjades arbetet med att förbättra näringslivsklimatet i Oskarshamns kommun, genom beslutet att anställa en näringslivschef. Under det senaste året har en visionsprocess drivits för att få en tydlig bild av vad kommunen och näringslivet tillsammans har för mål.
– Vi har haft ett fantastiskt engagemang från såväl företagen som från kommunen. Jag tror att företagen har känt av vår vilja att verkligen kroka arm och jobba framåt tillsammans, säger Peter Wretlund.

Visionsprocessen är nu klar och politikerna väntas ta de beslut som krävs för nästa steg redan i oktober. Ambitionsnivån är dock klar, Oskarshamn ska vara en kommun där företagen verkligen känner att de får stöd från hela samhället.
– Det är så viktigt att vi får träffa människor som möter vår vardag med intresse och engagemang. På kommunens näringslivskontor finns kompetens lokalt att bolla mina affärsidéer med, säger Fredrik Bladås, vd på Kustbygg.

– Det gångna året har vi lagt grunden i ett långsiktigt arbete för att skapa en positiv miljö för våra företag. Det har varit ett intensivt arbete med att engagera sig i företagen och ett strategiskt arbete med att processa fram en näringslivsvision. Nu ska vi sätta strukturen för att verkligen kunna arbeta framåt med full kraft, säger näringslivschef Douglas Almquist