Peter Wretlund avgår som kommunstyrelsens ordförande

Peter Wretlund utanför Stadshuset.

Under en presskonferens på fredagen meddelade kommunstyrelsens ordförande Peter Wretlund (S) att han kommer lämna sitt uppdrag som kommunstyrelsens ordförande den 31 december 2017. Peter Wretlund har varit kommunstyrelsens ordförande sedan 2003.

– Jag är tacksam för förtroendet att som kommunstyrelsens ordförande fått vara med och ta ansvar för Oskarshamns utveckling. Det har funnits perioder som varit oerhört jobbiga, men jag är väldigt stolt över att få ha varit med i en tid då Oskarshamn tagit stora och viktiga kliv i sin utveckling, säger Peter Wretlund (S) kommunstyrelsen ordförande i Oskarshamns kommun.

– Under min tid som kommunstyrelsens ordförande har Oskarshamns kommun gjort flera viktiga framsteg. Oskarshamns kommun har sedan 2003 minskat sina kostnader från 111,9% av skatter och statsbidrag till att idag förbruka 100%. Det har inte varit en enkelresa, men tillsammans har vi lyckats och idag är Oskarshamn en kommun med en stabil och hållbar ekonomi, säger Peter Wretlund (S)

– Min tid som kommunstyrelsens ordförande har präglats av slutförvaret av använt kärnbränsle. Det har handlat om platsundersökningar i vår kommun till att idag vara en pågående domstolsförhandling om slutförvaret i Östhammar och en inkapslingsanläggning i Oskarshamn. Diskussionen om slutförvar av använt kärnbränsle har också resulterat i ett historiskt avtal mellan Oskarshamns kommun, Östhammars kommun och ägarna av SKB. Mervärdesavtalet kommer vara viktigt för Oskarshamns kommun i många år framöver, säger Peter Wretlund (S), kommunstyrelsens ordförande.

– En av de mer konkreta sakerna som jag tror att många oskarshamnare uppmärksammar i sin vardag är Arena Oskarshamn. Att samla ishall, simhall och fotbollsplan på ett och samma ställe har skapat en mötesplats för många människor. Arena Oskarshamn är en plats jag är stolt över att ha varit med och förverkligat, säger Peter Wretlund (S), kommunstyrelsens ordförande.

För frågor:
Peter Wretlund (S), telefon 0491–76 47 58