Kalmarsund Pride invigs i Oskarshamn

Regnbågsflaggan

I år har Oskarshamns kommun äran att inviga Kalmarsund Pride  – dessutom firar priden 5 årsjubileum!

Syftet med Kalmarsund Pride är att arrangera en återkommande pridefestival som synliggör och främjar HBTQ -personers rättigheter. Visionen är att skapa ett inkluderande Kalmar län – ett samhälle fritt från begränsande normer, fördomar och diskriminering.

Invigningen är den 2 september, klockan 17.00-18.00. Det blir tal, musik och ceremoni och vi kommer vara på Döderhultarns plats eller inne på Stadsbiblioteket – beroende på vädret. Alla är välkomna!

Kalmarsund Pride pågår hela veckan 2-7 september, med program över hela länet. Här hos oss i Oskarshamn kommer vi att ha vårt alldeles egna program – och vi hoppas kunna fylla det med aktiviteter av alla möjliga slag. Föreläsningar, teater, dans, musik, litteratur, sport … bara fantasin sätter gränserna och många aktiviteter är redan planerade.

- Vi är glada att få ha invigningen här i Oskarshamn, för oss var det självklart att på detta sätt vara med och visa att vi står upp för alla människors lika värde och värnar om ett öppet samhälle. Här ska man kunna leva, bo och verka precis som man är. Oskarshamns kommun har varit engagerade i Kalmarsund Pride sedan starten och ser fram emot den här veckan, säger Andreas Erlandsson, ordförande kommunstyrelsen Oskarshamns kommun.

- Från Kalmarsund prides sida är vi väldigt glada för att Oskarshamn håller i invigningen i år. Vi vill att hela länet inkluderas i den här manifestationen för HBTQ-personers rättigheter, säger Jessica Rydell, projektledare för Kalmarsundpride 2019.

Programmet presenteras i sin helhet i slutet av sommaren.

Vill du och din förening/organisation vara med och synliggöra och främja HBTQ-personers rättigheter och ett öppet, inkluderande samhälle för alla?

Arrangera en aktivitet som på något sätt berör ämnet under Prideveckan och lägg in den här i evenemangskalendern på Oskarshamn.com. Märk evenemanget PRIDE, så fixar vi på Oskarshamns kommun tillsammans med Attraktiva Oskarshamn så att er aktivitet kommer med i prideprogrammet och sprids lite extra!

Senast den 12 augusti behöver er aktivitet vara inlagd i evenemangskalendern för att hamna i prideprogrammet.

Har ni frågor eller vill bolla aktivitetsidéer är ni välkomna att höra av er till Sara Olsson, verksamhetsutvecklare på Oskarshamns kommun. 

Hoppas att vi tillsammans kan visa att Oskarshamn är en plats för ALLA att leva, bo och verka i!