Rabatterade presentkort stöttar lokal handel

Presentkort Handel Oskarshamn

Obs! Från och med den 15 maj är de rabatterade presentkorten slutsålda. Tusen tack alla som stöttar den lokala handeln!

 – Med den här satsningen behåller vi pengarna lokalt och stöttar våra handlare som har haft en tuff vår. Alla pengar som stannar i Oskarshamn är viktiga för att behålla våra företag och våra jobb, det kommer en tid efter corona också säger kommunstyrelsens ordförande Andreas Erlandsson.

Du som har köpt presentkort har till den 31 augusti på dig att använda upp pengarna. Det kan stå ett annat utgångsdatum när du kollar ditt saldo, men det är den 31 augusti som gäller och inget annat.

Nyhet publicerad den 22 april 2020:

Från och med 1 maj kan du köpa ett presentkort från Handel Oskarshamn för 80 procent av priset. Som ytterligare en insats för näringslivet och den lokala handeln beslutade kommunstyrelsen på tisdagen att finansiera rabatterade presentkort. Kortet säljs för 80 procent av priset, samtidigt som handeln tjänar 100 procent. Ett presentkort laddat med 1000 kronor kommer alltså att kosta köparen 800 kronor.

Detta gäller för presentkort från Handel Oskarshamn som säljs från och med 1 maj och fram till och med 31 augusti. De aktuella presentkorten kommer också att ha 31 augusti 2020 som förfallodatum, och kommer endast att säljas på Ica Maxi och Coop Flanaden.

Närmare 60 butiker är i dagsläget anslutna till systemet. Oskarshamns kommun har sedan tidigare gått ut med att man finansierar avgiften för den handlare som vill ansluta sig. Vilka butiker som är anslutna till kortet finns att läsa på oskarshamn.com.

I två tidigare överenskommelser har samtliga partier ställt sig bakom en rad åtgärder och insatser för näringsliv och föreningsliv. Finansieringen om 1 miljoner kronor till rabatterade presentkort sker inom ramen för de 20 miljoner kronor som kommunfullmäktige tidigare har tagit beslut om att avsätta för att stötta näringsliv och föreningar som drabbas av följderna av coronapandemin.