Sargen monteras en vecka senare än beräknat

Hockeyspelare gör mål i mulburens vänstra hörn.

Pressmeddelande 170906

I dagarna ska en ny sarg monteras i Arena Oskarshamn; Be-Ge Hockey Center. Sargen kommer att vara på plats innan IK Oskarshamn spelar sin första hemmamatch den 20 september.

Oskarshamn kommun, fritidskontoret, tecknade vid månadsskiftet maj/juni avtal med Istech Sverige AB gällande montage av ishockeysarg till Arena Oskarshamn; Be-Ge Hockey Center.

Vi kan nu konstatera att arbetena med att montera sargen flyttas framåt en vecka i tiden jämfört med den första tidplanen. Rivning av den gamla sargen och montage av den nya kommer att göras mellan 14 och 19 september. Sargen kommer, enligt tidplanen, vara slutmonterad ett dygn innan hemmapremiären i hockeyallsvenskan mellan IK Oskarshamn och MoDo. Anledningen är det stora trycket på marknaden för tillfället. Leverantören hinner inte leverera och montera beställda sarger i önskat tempo. Ytorna runt sargen har anpassats under sommaren, vissa anpassningar kan dock göras först när den nya sargen är på plats.

Fritidschef, Daniel Stenberg:
– Trycket på marknaden för ishockeysarger är stort och det har nu visat sig att vår sarg kommer senare än beräknat. Självklart är det inte önskvärt att sargen blir klar så nära inpå hemmapremiären, men både vi och leverantören arbetar hårt för att den nya tidsplanen ska hålla. IK Oskarshamn har varit förstående men påverkas ju såklart av detta, något vi beklagar och har stor respekt för. Samtidigt har vi inget val i detta läge då sargen måste vara bytt till premiären, i annat fall är inte Be-Ge Hockey Center godkänd som allsvensk arena.

Klubbchef IK Oskarshamn, Martin Åkerberg:
– Först och främst är det väldigt glädjande att vi snart har en ny sarg på plats i arenan eftersom det handlar om spelarnas säkerhet. Dessvärre ställer förseningen till problem för oss under en tid på året där organisationen i övrigt är väldigt pressad. Främst lider jag med vår ungdomssektion där vi bland annat blir tvungna att ställa in en planerad cup.

Kontaktperson:
Daniel Stenberg, fritidschef, telefon 0491-76 40 16.