Vi fortsätter att växa!

Många händer i luften.

Vi blir fler Oskarshamnare. För varje månad under året har befolkningen växt och den sista juli var vi 27 116 personer i kommunen.

 – Det är glädjande att vi fortsätter att växa och att vi har gjort det hela året. Den positiva befolkningsutvecklingen visar att vi är en attraktiv kommun att bo och leva i. Nu ska vi fortsätta att utveckla kommunen och det är viktigt att vi alla, tillsammans, gör vårt bästa för att hålla i trenden. Både för de som redan bor här och för att bli fler, säger Andreas Erlandsson, kommunstyrelsens ordförande.

Under 2019 har siffrorna pekat uppåt vid varje månadsslut. Extra positivt är att vi har ett födelseöverskott och ett inrikes flyttningsöverskott för nästan alla månader under året.

De senaste siffrorna från SCB, Statistiska centralbyrån, visar att Oskarshamns kommun har vuxit 29 personer från juni till juli och 181 personer under året.

Den sista juli hade Oskarshamns kommun en befolkning på 27 116 personer. Detta är den högsta befolkningssiffran sedan 1991. Senast kommunen hade en större befolkning än nu var under åren 1972–1991.