Kristallen

Boendet

På markplan i Zafirenhuset ligger Kristallen, som är ett särskilt boende med somatisk inriktning. Där finns åtta lägenheter boende ligger i Kristineberg i utkanten av Oskarshamns stad. Varje lägenheter har toalett, kokvrå och egen uteplats. Alla lägenheter ligger runt ett gemensamhetsutrymme med kök och trivseldel.

Utemiljö

Vi har nära till både naturen och Kristinebergs centrum där det finns flera mataffärer, frisör, vårdcentral och restaurang. Här finns täta bussförbindelser till centrala Oskarshamn.

Måltider

Måltiderna är för många dagens höjdpunkter då man sitter ner och äter en god måltid tillsammans med andra. Vi arbetar mycket för att se till att maten är god, varierande och näringsrik - måltidssituationen ska vara en positiv upplevelse.

Aktiviteter

På Zafirenhuset finns det tillgång till en parcykel för utomhusbruk. Det finns även en stationär googelcykel, som ger möjlighet till en virtuell cykeltur som skapar minnesträning och motion. Vi skriver alltid ner vad just Du vill och inte vill, i en så kallad genomförandeplan. Denna ska visa hur du vill att din vardag ser ut inklusive olika aktiviteter.

Besöksadress och telefon

Karlsborgsvägen 60 | 0491–889 02 | Visa på kartan