Solgränd

Boendet

Solgränd är ett särskilt boende som är beläget inne i Solbacka på plan 4. Solgränd har totalt 11 lägenheter. Alla lägenheter har egen balkong, kokvrå och rymliga toaletter. Varav en används som anhörigplats till anhöriga som snabbt är behov av avlastning. Vi har ett gemensamt kök och allrum, även en balkong att sitta och njuta på när sommaren är som skönast.

Måltider

Måltiderna är för många dagens höjdpunkter då man sitter ner och äter en god måltid tillsammans med andra. Vi arbetar mycket för att se till att maten är god, varierande och näringsrik - att måltidssituationen är en positiv upplevelse.

Utemiljö

Solgränd ligger i centrala Oskarshamn. Vi har nära till stadens torg, butiker, caféer och stadsparken i Oskarshamn. Även en härlig innergård att vistas i för en fika eller en promenad.

Aktiviteter

På Solbackas träffpunkt finns många olika aktiviteter att välja på, exempelvis bingo, allsång eller delta i träffpunktens prat café. Vi skriver alltid ner vad just Du vill och inte vill, i en så kallad genomförandeplan. Denna ska visa hur du vill att din vardag ser ut inklusive olika aktiviteter. Vi jobbar individanpassat och lyssnar på dina önskemål.

Vi har även en parcykel som vi använder, där personal och brukare ger sig ut på en liten tur tillsammans, exempelvis till centrum eller vår fina stadspark.

Besöksadress och telefon

Mäster Palms väg 3 | 0491–88 921 | Visa på kartan

Kontakta oss

Enhetschef Solgränd
Mona Gränsmark
Tfn: 0491-88 932
Patientansvarig sjuksköterska
Solängen och Solgränd
Tfn: 0491-886 76
Sektionschef
Charlotte Kreutz Lundgren
Tfn: 0491-76 44 02