Borggården

Boendet

Borggården består av 9 lägenheter om vardera ca 40 kvadratmeter. Alla lägenheter har kokvrå och rymlig toalett. I mitten av boendet finns det ett gemensamhetsutrymme med kök där all mat lagas. Det finns 2 gemensamma balkonger, dels mot Elefantens härliga innergård samt balkong mot Varvsgatan.

Utemiljö

Borggården ligger i kvarteret Elefanten. Vi har nära till stadens torg, butiker, hamnen och stadsparken i Oskarshamn. Den stora gemensamma innergården används flitigt under sommaren.

Måltider

Måltiderna är för många dagens höjdpunkter då man sitter ner och äter en god måltid tillsammans med andra. Vi arbetar mycket för att se till att maten är god, varierande och näringsrik - att måltidssituationen är en positiv upplevelse.

Aktiviteter

På Elefanten har vi tillgång Mauritiusstranden där vi kan njuta av sol och värme året om. Du får känna sanden mellan tårna och den svala havsbrisen mot ansiktet. Vi har också ett spa där vi kan erbjuda bubbelbad i ett badkar anpassat för funktionshindrade.

Vi skriver alltid ner dina önskemål i en så kallad genomförandeplan. Den visar hur just du vill att din vardag ska se ut,  inklusive olika aktiviteter.

Besöksadress och telefon

Slottsgatan 2 | 0491–887 87 | Visa på kartan

Stranden Elefantenhuset

I Elefantenhuset finns tillgång till Mauritiusstranden.

Kontakta oss

Enhetschef Borggården, Slottsbacken
Josefine Arvidsson
Tfn: 0491-887 58
Patientansvarig sjuksköterska
Borggården, Slottsbacken
Tfn: 0491-886 27
Sektionschef
Charlotte Kreutz Lundgren
Tfn: 0491-76 44 02