Prospekt Misterhult - Hultgården och Charlottagården

Det har nu blivit dags att fylla Hultgården och Charlottagården i Misterhult med nya verksamheter. Byggnaderna ägs av Oskarshamns kommun och har använts som kommunala äldreboenden.

Fastighet

Den större byggnaden, Hultgården med annexet, är på två plan och innehåller sammanlagt 15 lägenheter i olika storlekar (1 till 3 rum och kök). Hiss finns monterad och på plan 2 finns RullstolsWC (RWC) med godkända mått för omsorgsbehov. Annexet är för närvarande uthyrt. Charlottagården är på markplan och innehåller 6 stycken 2-rums lägenheter med mindre kök. Förutom huvudbyggnaderna ingår även förrådsbyggnader, lusthusbyggnad och carport i prospektet.

Eftersom byggnaderna använts till kommunala äldreboenden är fastigheterna förberedda för andra framtida potentiella verksamheter. Det finns goda möjligheter att kunna driva ett vandrarhem, värdshushotell, B&B eller annan verksamhet. Varför inte förädla fastighetsbestånden till regelrätta hyres- eller bostadsrätter eller företagskontor?

Grunduppgifter

Hultgården, byggt 1948 och ombyggt 1983. Har en yta BRA på 1577 kvadratmeter och innehåller 13 lägenheter varav 5 2-rum och kök och 8 1-rum och kök.

Hultgården Annex, byggt 1948 och ombyggt 1983. Har en yta BRA på 163 kvadratmeter och innehåller 2 3-rum och kök lägenheter.

Förråd och carport, byggt 1983. Har en yta BRA på 87 kvadratmeter.

Lusthusbyggnad, byggt 1983. Har en yta på 5 kvadratmeter.

Charlottagården, byggt 1992. Har en yta BRA på 424 kvadratmeter och innehåller 6 2-rum och kokskåp lägenheter.

Förrådsbyggnad, byggt 1993. Har en yta på 39 kvadratmeter.

Uppvärmning

Samtliga byggnader värms upp med pellets och olja som reserv.

Fiber

Fastigheterna är uppkopplade mot fiber.

Läge

Misterhult är beläget mellan Oskarshamn och Västervik. Orten har cirka 200 invånare och är en del av Oskarshamns kommun. Närheten till E22 ger goda kommunikationer såväl till södra delar av landet som norra. Vid korsningen till E22 finns tillgång till busshållplats som Kalmar länstrafik och Flixbuss trafikerar. Västervik och Oskarshamn nås med bil på cirka 30 minuter.

Misterhultsbygdens näringsliv rymmer företag i många olika branscher. De främsta branscherna är inom gröna näringar, tillverkning, stenindustri samt bygg och anläggning, men det finns också en växande besöksnäring och ett hantverkskluster vilket ger bra möjligheter till samarbete och utveckling. SKB samt OKG är stora arbetsgivare i området. Byn utmärks också av ett starkt föreningsliv som engagerar många. Här finns dessutom den värdefulla närheten till skog och skärgård, rekreation och lugn.

Omgivning och aktiviteter

Misterhult har en av landets vackraste skärgårdar och här finns möjligheter att ta ett dopp eller en båttur. Skärgårdspärlan Klintemåla som är närliggande Misterhult erbjuder gästhamn, småbåtshamn, sjömack och en sommaröppen butik med café där bland annat musikkvällar arrangeras. Misterhults skärgård är vida känt för sina kajak-och kanotupplevelser. Kurser och turer arrangeras från Klintemåla där det även finns en smidig iläggsplats. Från Klintemåla utgår också kollektiv skärgårdstrafik.

I Misterhult har du möjlighet att ta en lugn promenad på det elbelysta motionsspåret eller ge dig ut på äventyr längs med Ostkustleden. Ostkustleden går genom Misterhult och är perfekt för dig som vill ge dig ut på vandring. Här finns även flera historiska platser att utforska och Misterhultsbygden är den plats i Sverige som har flest bronsåldersgravar! I hjärtat av Misterhult finns också en vacker hembygdspark som erbjuder olika arrangemang.

Utbildning och service

  • Misterhults skola är en liten lantlig friskola. Verksamheten består av förskola, grundskola från förskoleklass upp till årkurs 6 och fritidshem med natur- och hälsoprofil. 
  • Förpacknings- och tidningsinsamlingen (FTI) har en återvinningsstation för hushållens förpackningar och tidningar mitt i byn. Behöver du slänga grovavfall har Kretslopp Sydost Mini-ÅVC, en mobil återvinningscentral som kommer till Misterhult enligt ett fastställt insamlingsschema – ett smidigt sätt att göra sig av med grovavfall på.
  • Annan service som finns i Misterhult är till exempel kulturbussen, en rullande kulturverkstad och träffpunkten som är en mötesplats för heltidspensionärer.
  • Dagligvaruhandel med postombud finns i närliggande Fårbo (12 km) där det även finns en bensinmack.  Det finns även dagligvaruhandel i Figeholm (15 km). Där finns förutom postombud även ombud för apotek och systembolaget. Åker du 18 kilometer norrut mot Västervik hittar du Blankaholms pittoreska livsmedelsbutik.
  • Sjukvård, hälsocentral och tandvård finns i närliggande Oskarshamn.

Är du intresserad av att köpa eller hyra?

Är du intresserad av att köpa eller hyra Hultgården och Charlottagården, tveka inte att höra av dig till Henrik Andersson, henrik.andersson@oskarshamn.se, 0491-880 00.

Villkor och anvisningar

Oskarshamns kommun vill att alla intressenter skickar in ett komplett förslag där ni presenterar er idé och ett bud.

I förslaget ska ert syfte med fastigheten/fastigheterna och vilken verksamhet ni avser utveckla i dessa utrymmen framgå tydligt, samt till vilket pris (jämförelsepris kronor per kvadratmeter ljus BTA kommer att användas).

Kommunen kan tänka sig olika upplägg och kommer värdera förslagen utifrån vad som är mest fördelaktigt för kommunen, men även för Misterhult som samhälle.

Oskarshamns kommun har rätt till att avvisa förslag om förvärv eller hyra av alltför små ytor/enheter, men är i övrigt öppna för olika alternativ. Om det är flera verksamheter som kan komplettera varandra med både ytor och verksamhet kan särskild förhandling med dessa intressenter genomföras.

Vi kommer löpande utvärdera inkomna förslag. Hittar vi ”rätt” tidigt i processen så avbryter vi annonseringen innan slutdatum. Lämna annars in ditt förslag senast den 30 september 2021.

Kommunen tecknar sedan avtal med det mest fördelaktiga förslaget.

Skicka ert förslag till

Henrik Andersson, henrik.andersson@oskarshamn.se eller

Oskarshamns kommun
Att: Henrik Andersson
Box 706
572 28 Oskarshamn