Aktuella bostadsprojekt i Oskarshamns kommun

Villatomter, radhus, bostadsrätter, hyresrätter och till och med äganderätter. Sällan har Oskarshamn haft större tryck på nybyggandet av bostäder än nu. Det handlar om allt från planer på nya vindsvåningar mitt i centrum till villatomter vid havet i Påskallavik eller natursköna Dragskär.

– Oskarshamns invånarantal stiger, det blir allt populärare att bosätta sig i vår vackra kommun, säger Andreas Erlandsson som är kommunstyrelsens ordförande i Oskarshamn. Vi har gjort mycket för att jobba med upplevelsen av staden och kommunen på många fronter – och vi kommer fortsätta det arbetet i oförminskad takt. Attraktiva bostäder är en viktig del av arbetet, så vi hoppas ju att så många som möjligt av de här projekten blir verklighet. Framtiden ser lovande ut!

Här nedan kan du läsa mer om alla bostadsprojekt som är på gång.

Bostäder

Kikeboskolan

Skiss över en byggnad med träd och parkeringsplatser runt.

I den gamla Kikeboskolan planerar GBJ Bygg ett trettiotal nya lägenheter. I ombyggnationen till bostäder tas stor hänsyn till byggnadens historiska värde och stor vikt vid att bevara, eller i flera fall återställa, skolans exteriör så intakt som möjligt. Samtliga lägenheter får egen uteplats eller balkong och en del har egen entré. Vem vill inte bo i sin gamla skola?

I projektet finns också en nybyggnation intill skolan med plats för ytterligare cirka 30 bostadsrätter. Här finns möjlighet till vacker utsikt över hela Kikeboplan.

Preliminär inflyttning: vår 2024

Vid intresse kontakta: Åsa Carlsson, 076-871 17 03

Visa område på kartan

Kvarteret Gråsparven

Illustration över ett bostadsområde med en gemensam innergård.

I kvarteret Gråsparven planerar GBJ Bygg cirka 50 nya lägenheter i form av bostadsrätter. Stort fokus finns på en trivsam och social gård innanför de tre till fyra våningar höga omgivande byggnaderna. Lägenheterna når man via egen ingång från byggnadernas loftgångar som även blir som en extra uteplats. För det finns ju balkong därutöver!

Preliminär byggstart: höst 2023

Vid intresse kontakta: Åsa Carlsson, 076-871 17 03

Visa område på kartan

Intill Repslagarhuset

Illustration över en 5 våningshus med balkonger.

SBB planerar för 90 hyresrätter i två nya femvåningshus intill Repslagarhuset. De uppförs i olika etapper med 45 bostäder per etapp. Kan vi ana en fin havsutsikt från balkongerna här?

Preliminär inflyttning: Oklart

Vid intresse kontakta: SBB Oskarshamn, 0200-22 72 00, info.oskarshamn@sbbnorden.se

Visa område på kartan

Kyrkogårdsgatan (Bocken 5)

Flygbild som visar fastigheten Bocken 5 markerad med vit ruta och en vit pil.

Oskarshamns kommun äger marken och genomförde under 2022 en markanvisningstävling för platsen. HansaBygg vann tävlingen och har tecknat ett markanvisningsavtal med kommunen. Just nu pågår detaljplanearbete för projektet.

Byggstart: preliminärt 2024.

Visa område på kartan

Slottsgatan

En bostadsbyggnad byggd på hörnet av två gator. Längst ned ryms det flera affärslokaler och ovanför bostäder på tre våningar.

EA Fastigheter planerar att komplettera sin fastighet i korsningen Slottsgatan-Hantverksgatan (”Hantverkshuset”) med 11 nya vindslägenheter (hyresrätter) i samband med en stor upprustning av hela byggnaden. Här bor man mitt i centrum, granne med bland annat butiker, kulturhus och stadens stadspark!

Preliminär inflyttning: 2024

Vid intresse kontakta: EA Fastigheter, info@eafastigheter.se

Visa område på kartan

Den gamla hälsocentralen

En fyrkantig trevånings byggnad med en massa fönster på varje våning. Var en gammal hälsocentral.

I gamla hälsocentralen på Slottsgatan mitt i centrum planeras det för cirka 40 nya hyresrätter. Det är Kuststaden/KlaraBo som driver projektet och som ska göra om bygganden till lägenheter. Vill du bo nära stadens citypuls är detta boendet för dig!

Mer information kommer inom kort.

Visa område på kartan

Fanérgatan

Illustration över en bostadsbyggnad med lite grönska runt om.

Gyllene Eken bygger nästa etapp bostäder i Inre hamnen. 26 bostadsrätter i direkt anslutning till de nybyggda platserna Hamnparken och Hamntorget finns i pipeline. Säljstart under våren 2022. Dessutom planeras 20 lägenheter i form av trygghetsboende precis intill. Nära staden, nära havet, nära pulsen – med möjlighet att bli en del av det nya Oskarshamn!

Preliminär inflyttning: 2024

Vid intresse kontakta: Mäklarfirma Pontuz Löfgren, 0480-42 02 00, info@pontuzlofgren.se

Visa område på kartan

Den gamla Bohmans-byggnaden

En gammal tegelröd byggnad.

Fyra nya lägenheter i form av äganderätter högst upp i den karaktäristiska tegelbyggnaden från fabrikstiden planeras att påbörjas inom kort genom Bohmans Fastigheter i Oskarshamn AB. Här bor du genuint med anor från industriepoken och samtidigt mitt i det nya, framväxande Inre hamnen!

Preliminär inflyttning: 2023

Vid intresse kontakta: Daniel Bruun, 076-025 40 40, daniel.bruun@poefastigheter.se

Visa område på kartan

En gammal byggnad från 1933 med brun fasad längst ned och vit fasad på resten av huset.

EA Fastigheter planerar att bygga cirka 20 bostadsrätter på Fridhemsgatan i den vackra byggnaden från 1933 som har innehållit både äldreboende och folkhögskola. Nya balkonger kommer att uppföras, men på det stora hela ska den vackra exteriören behållas. Pampigt och genuint!

Preliminär inflyttning: 2023

Vid intresse kontakta: EA Fastigheter, info@eafastigheter.se

Visa område på kartan

Ekorrvägen

Illustration över ett bostadsområde med tvåplanshus.

I Havslätt har GBJ Bygg uppfört 24 bostadsrätter i fyra moderna tvåplanshus. Här kan man välja mellan treor och fyror med balkong eller uteplats. Bostäderna ligger bara någon minuts promenad från havet. Varför inte ett morgondopp innan frukost?

Preliminär inflyttning: 2022

Vid intresse kontakta: Åsa Carlsson 076-871 17 03

Visa område på kartan

Pepparstigen

Illustration över ett bostadsområde med tvåvåningshus med röd träpanel och gemensam innergård.

FB Bostad har uppfört 14 bostadsrätter med 3 och 4 rum och kök i Havslätt. Alla med egen uteplats eller terrass.

Husen sägs vara inspirerade av den äldre småskaliga bebyggelsen i svenska handelsstäder, byggda i två våningar, med träpanel och trygg gemensam innergård. Här finns all möjlighet att känna havsbrisen i ansiktet till kaffet på balkongen!

Preliminär inflyttning: 2022 (Slutsålt)

Vid intresse kontakta: Mäklarfirma Pontuz Löfgren, 0480-42 02 00, info@pontuzlofgren.se

Visa område på kartan

Nitaregatan

Skiss över ett bostadsområde med markerat solläge.

I början av Nitaregatan i trivsamma Gröndal planerar Emrahus för tre nya bostadsbyggnader. Det ena är ett LSS-boende med 6 lägenheter som kommer att stå klara först. Övriga två byggnader planeras för fullt och kommer att innehålla cirka 14 lägenheter i olika storlekar. Om det blir hyresrätter eller bostadsrätter är inte klart ännu.

Preliminär inflyttning: Lss-boendet 2023, övriga bostäder 2024

Vid intresse kontakta: Elin Videfors, Emrahus, 072-747 59 59, elin@emrahus.se

Visa område på kartan

Filaregatan

Ett gul tvåvåningshus under renovering.

På Filaregatan byggs 6 nya hyresrätter av P&S Oskarshamn AB. Det handlar om nyproduktion av lägenheter i en äldre fastighet med ett härligt läge i sköna Gröndal.

Preliminär inflyttning: 2023

Vid intresse kontakta: Emanuel Hesselbäck, Tel 073-673 73 40.

Visa område på kartan

Villatomter

Flygbild med ett stort skogsområde inringat.

I skogsområdet vid Rödsle planerar Oskarshamns kommun för nästa större villatomtsområde. Detaljplaneläggning pågår vilket innebär att det är några år kvar innan tomterna kan vara klara. Runt 20 tomter tror kommunen att det kan bli.

Preliminär inflyttning: Oklart

Vid intresse kontakta: Kommer preliminärt att säljas vi den kommunala tomtkön längre fram, se Lediga kommunala villatomter.

Visa område på kartan

Vy mot havet vid Dragskär.

I natursköna Dragskär pågår ett detaljplanearbete för cirka 15 nya villatomter. När och om dessa kan bli klara beror på detaljplanens fortsatta process.

Visa område på kartan

Flygbild över Påskallavik med ett grönområde inringat.

Nära havet i Påskallaviks samhälle pågår detaljplaneläggning av tre nya villatomter. Om och när dessa kommer ut till försäljning beror på utfallet av detaljplanearbetets fortsatta process.

Preliminär inflyttning: oklart

Vid intresse kontakta: Kommer preliminärt att säljas via den kommunala tomtkön längre fram, se Lediga kommunala villatomter.

Visa område på kartan

Vy över ett bostadsområde vid havet med mycket skog.

Jansson Mark AB säljer totalt runt 40 nya villatomter i Saltvik i olika etapper. Under våren 2022 är det säljstart för 5 tomter på en höjd långt ut på Ovädersleden. Tomternas placering och utformning är anpassade till befintlig terräng för att bevara områdets naturvärden och skärgårdskaraktär. Flertalet av tomterna har möjlighet till havsutsikt eller är omgivna av storslagen natur.

Preliminär inflyttning: tillträde till tomten preliminärt september 2022.

Vid intresse kontakta: Mäklarfirma Pontuz Löfgren, 0480-42 02 00, info@pontuzlofgren.se

Visa område på kartan

Havsbadsvägen

Byggmaskiner förbereder ett skogsområde för  att förbereda villatomter.

På Havsbadsvägen i Gunnarsö iordningställs 16 villatomter i ett mycket attraktivt läge nära havet. Samtliga tomter kommer att vara plansprängda och förberedda för byggnation. Markberedningen blev klar under 2022, nu pågår tomtförsäljning.

Är du intresserad av att bygga en egen villa, i det spännande läget nära både stad och hav? Då är detta platsen för dig!

Vid intresse kontakta: Villatomter säljs via den kommunala tomtkön, se Lediga kommunala villatomter.

Visa område på kartan

Skrovgatan

Byggmaskiner förbereder ett skogsområde för  kunna bygga hus.

På Skrovgatan i Gunnarsö iordningställs 9 villatomter i ett mycket attraktivt läge nära havet. Samtliga tomter kommer att vara plansprängda och förberedda för byggnation.

Är du intresserad av att bygga en egen villa, i det spännande läget nära både stad och hav? Då är detta platsen för dig!

Vid intresse kontakta: Villatomter kommer att säljas via den kommunala tomtkön, se Lediga kommunala villatomter.

Visa område på kartan