Gymnasiesärskola

Gymnasiesärskolan på Oscarsgymnasiet är en självklar och omtyckt verksamhet på skolan. Elever och personal kommer varandra nära, de driver ett eget UF-företag, har en verkstad, odlar tomater och bjuder varje år in till sin mycket uppskattade GS Julshow. Bland mycket annat.

På gymnasiesärskolan kan du söka och välja mellan två nationella program. Programmet för administration, handel och varuhantering och Programmet för fastighet, anläggning och byggnation. Här får alla en individuell utvecklingsplan och en egen studieplan. Undervisningen sker både enskilt och i olika grupper, på skolan och på arbetsplatsförlagt lärande (APL).

Du kommer att få arbeta med svenska, matematik, engelska, samhällskunskap, religionskunskap, naturkunskap och historia. Varje dag ingår någon fysisk aktivitet, till exempel bad, promenad, styrketräning och idrottslektioner. Du kommer också att få laga mat och ha hem- och konsumentkunskap. Några gånger under veckan står estetisk verksamhet på schemat och då arbetar vi med projekt alla tillsammans.

Gymnasiesärskolan har ett UF-företag som heter Arts of GS Creators UF. Vi säljer från vår verkstad men också på skolans Öppet hus och vid evenemang i Oskarshamns centurm. Följ oss gärna på Instagram.

Det händer mycket på Gymnasiesärskolan men det finns alltid tid för varandra och enskilda behov. Vill vi ha en lugn stund så kan vi använda vårt "Blå sinnesrum". Ett rum med ljus, färger och musik i harmoni.

Vi som arbetar på GS är Liselotte Håkansson, Christina Eveborn, Roger Karlsson och Henrik Björkman (speciallärare), Charlotte Ishagen (resurspedagog), Laila Lund (elevassistent) och Pia Colserud (elevassistent/APL-samordnare).

Kalender på Oscarsgymnasiet
 • 02 nov

  02 nov 11:30-13:00

  Måndag 2 november 11:30-13 Förrätt: Mandelpotatisplättar med löjrom 40:- Varmrätt 1:...

 • 03 nov

  03 nov 11:30-13:00

  Tisdag 3 november 11:30-13 Förrätt: Filodegsflarn med Västerbottenost och rom 40:- Varmrätt 1: Biff...

 • 06 nov

  06 nov 11:30-13:00

  Fredag 6 november 11:30-13:00 Förrätt: Laxrulle med pepparrot och rostade sesamfrön...