Programplan Restaurang- och livsmedelsprogrammet - Lärling

Gymnasiegemensamma ämnen, 600 poäng

  • Engelska 5, 100
  • Historia 1a:1, 50
  • Idrott och hälsa 1, 100
  • Matematik 1a, 100
  • Naturkunskap 1a:1, 50
  • Religionskunskap 1, 50
  • Samhällskunskap 1a:1, 50
  • Svenska 1, 100 eller Svenska som andraspråk 1, 100

Programgemensamma ämnen, 400 poäng

  • Branschkunskap inom restaurang och livsmedel, 100
  • Hygien, 100
  • Livsmedels- och näringskunskap 1, 100
  • Service och bemötande 1, 100

Inriktningar, 300 poäng

Kök och servering

  • Matlagning 1, 100
  • Mat och dryck i kombination, 100
  • Servering 1, 100

Bageri och konditori

  • Bageri 1, 100
  • Choklad och konfektyr, 100
  • Konditori 1, 100

Programfördjupningar, 600 – 900 poäng

Exempel på kurser som kan erbjudas:

  • Arrangemang, 100
  • Bageri 1, 100
  • Barteknik, 100
  • Drycker och ansvarsfull alkoholservering, 100
  • Drycker, 100
  • Engelska 6, 100
  • Entreprenörskap, 100
  • Matlagning 2, 200
  • Matlagning 3, 200
  • Matlagning 4, 200
  • Matsalshantverk, 100
  • Servering 2, 200
  • Service och bemötande 2, 100
  • Specialkoster, 100

Individuellt val, 200 poäng

Gymnasiearbete, 100 poäng