Komvux i Oskarshamn

Viktig information

Komvux bedriver den största delen av undervisningen på distans. Undantagna är Yrkesvux, Komvux som särskild utbildning samt SFI kurs A. Med anledning av skärpta allmänna råd i Region Kalmar län för att begränsa smittspridningen av corona vidtar Oskarshamns kommun ett antal förändringar och stängningar av verksamheter. Alla förändringar och stängningar finns samlade och sidan uppdateras efter hand.  

 

Har du planer på att börja studera?

Är du nyfiken på att lära dig något nytt och utvecklas som människa? Behöver du komplettera dina betyg så att du kan söka in på högskolan? Eller behöver du läsa om kurser för att få ett slutbetyg eller gymnasieexamen?

De som studerar hos oss har alla olika utbildningsbakgrund och olika framtidsdrömmar. Du väljer själv de ämnen du vill läsa och kan kombinera kurser på olika nivåer efter dina behov och intressen. Många gör små kompletteringar medan andra vill byta yrke och läsa en yrkesutbildning eller kanske behöver kvalificera sig för vidare studier på högskola.

Undervisningen på Komvux är kostnadsfri, men du betalar själv för din kurslitteratur. Som vuxenelev tar du själv ansvaret för dina studier och deltar aktivt i undervisningen. Du måste också se till att sätta av tid för självstudier.

Du gör en individuell studieplanering tillsammans med vår studievägledare som du sedan följer under din studietid, här får du också råd och information om studiefinansiering, antagning och kursutbud.

Vem får studera på Komvux?

Du har rätt att delta i kommunens vuxenutbildning från och med 1 juli det år du fyller 20 år. Du som har ett slutbetyg/examen/studiebevis från ett nationellt program i gymnasieskolan är behörig även om du är under 20 år.

Välkommen med din ansökan!