Utbildning

Fyra böcker staplade på varandra med ett rött äpple på toppen.

Att studera på Nova

På Nova kan du studera längre och kortare YH-utbildningar, högskoleutbildningar och anpassade utbildningar på heltid, deltid eller på distans. Vi erbjuder en studiemiljö med teknik för flexibla studier.

Det är arbetslivets behov och efterfrågan som i första hand avgör vilka utbildningar och kurser vi erbjuder. Högskoleprogram och fristående högskolekurser ges i samarbete med olika universitet och högskolor. Undervisningen genomförs med hjälp av distansteknik. Yrkeshögskoleutbildningar inom olika yrkesområden och med olika upplägg ger vi i egen regi. Vi specialdesignar också utbildningar på uppdrag av arbetslivet. Dessutom erbjuder vi varje termin flera öppna föreläsningar inom varierande ämnesområden.

Vi erbjuder studierum som kan bokas för grupparbeten och egna studier, lunchrum, bärbara datorer och utskrifts- och kopieringsmöjligheter. Nova är i regel öppet måndag till fredag klockan 08.00–16.00. Behöver du komma in under andra tider kan du kvittera ut en inpasseringstagg. Wifi finns för den som har med egen dator.

Du som läser distansutbildningar utanför vårt eget utbud är också välkommen att använda Nova för att underlätta dina studier.

Vi är medlemmar i Nitus, ett nätverk för kommunala lärcentra, och uppfyller Nitus kvalitetskriterier.

Har du allmänna frågor om behörighet hänvisar vi till Komvux och deras studievägledare.

Kontakta oss om du vill veta mer om våra utbildningar och kurser, om du saknar något i vårt utbud eller om hur Nova kan vara en resurs för dig i dina studier!

Distansundervisning

Många av våra utbildningar och kurser har ett distansupplägg där vi använder olika typer av distansteknik och studieplattformar. Exempel på studieplattformar så kallade virtuella klassrum är Fronter, MyMoodle och Canvas, vilket ger möjlighet till flexibla studier. Exempel på andra webbaserade distansverktyg som används i flertalet av våra utbildningar är Zoom och Teams.

Kurser och utbildningar utanför vårt utbud

Hittar du inte det du söker i vårt utbud, kan du via antagning.se söka kurser och utbildningar vid alla Sveriges högskolor och universitet. Om du läser en distansutbildning som inte finns i vårt ordinarie utbud har du ändå tillgång till våra studierum et cetera. Du kan också få viss support. Kontakta oss i så fall!

Välkommen att studera hos oss!

Berätta vad du tycker om oss!

Vi vill gärna veta vad du tycker om oss och våra utbildningar för att kunna utvecklas och ge dig de bästa förutsättningarna du behöver under din tid du studerar hos oss.

Skriv en recension