Uppvaktning av idrottare eller lag som tagit medalj på SM, EM eller VM

Kriterier

Oskarshamns kommun prisar idrottare som under året tagit medalj inom sin idrott på SM, EM eller VM. På SM är det guldmedalj och på EM och VM är det brons, silver eller guld som premieras. Priset gäller både individuella idrottare och lagidrotter. Kriterierna är att idrotten ska tillhöra riksidrottsförbundet och gäller för seniornivå och juniorklasser från 16 år och uppåt (omfattningen gäller inte veteranklasser). Idrottaren eller laget ska också representera en förening som har sitt säte i Oskarshamns kommun.

Pris

Priset delas ut vid en ceremoni i samband med nationaldagsfirandet 6 juni varje år. Då prisas de som tagit medalj sedan fjolårets utdelning *). Priset består av blommor, diplom, samt 1 500 kr till den lokala förening som idrottaren eller laget representerar. Tar en individ eller lag fler medaljer under året är det 1 pris till individen och laget som delas ut vid ceremonin.

Eftersom allmäna sammankomster och offentilga tillställningar med mer än 50 deltagare tills vidare inte är tillåtet inom Sverige skjuts 2020 år pris upp till efter sommaren.

Nominering

Det är föreningarna själva som nominerar till detta pris genom att anmäla idrottaren eller laget som tagit medalj till Oskarshamns kommun. Anmälan sker löpande under året till Oskarshamns kommun; fritidskontoret.
Nominera på denna blankett

*) 2020 är fjärde året som priset delas ut och då prisas de som tagit medalj under perioden 1 maj 2019 – 30 april 2020.