Oskarshamns Fotoklubb

Affish om en kommande utställning med fotoklubben. Finns i konsthallen från 29 oktober till 27 november. Vernissage 29 oktober kl. 11.00.

Oskarshamns fotoklubb bildades 1950. Under åren som gått har verksamheten påverkats av utvecklingen och teknikens framsteg. Mörkrummet var tidigt en samlingspunkt i föreningen, där framkallades filmer och bilder förstorades. I huvudsak var det svartvitt. Färgen kom först i slutet av filmens era. Känslan av doften från kemikalierna och att se hur bilden växte fram i framkallningsbadet var helt otrolig. Ett unikt hantverk. Idag ses bilderna direkt på en skärm. Med tekniken idag går det att göra så mycket mer med bilderna.

Våra medlemmar fotograferar med olika verktyg som mobiler, systemkameror, kompaktkameror och drönare. Allt som går att fotografera med. 

Föreningen träffas en gång i månaden för att prata bilder, anordna tävlingar och bedöma bilder åt andra föreningar. Det anordnas även utflykter runt om i Småland. Det anordnas även nybörjarkurser i fotografering, samt en del föreläsningar om aktuella teman som makro och blixtfotografering. Fotoklubben vänder sig till alla som gillar att fotografera och dela med sig till andra. Att lära mer och utvecklas tillsammans är ledstjärnor. 

Utställningen pågår från 29 oktober till 27 november. 

Vernissage 29 oktober kl. 11:00.