Bibliotek

Stadsbiblioteket erbjuder nu take away-lån

Du kan du ringa till oss på Stadsbiblioteket och berätta vilka böcker du önskar låna. När vi samlat dina böcker ringer vi upp dig och kommer överens om när det passar dig att hämta böckerna. Vi möter dig utanför biblioteket så du inte behöver gå in. Telefon Stadsbiblioteket: 0491-880 10.

I Oskarshamns kommun finns ett stadsbibliotek. Stadsbiblioteket ligger i centrala Oskarshamn.

Utöver stadsbiblioteket finns tre mindre bibliotek som kallas filialbibliotek, Figeholm, Kristdala och Påskallavik, samt 4 skolbibliotek, Rödsleskolans bibliotek, Kristinebergskolans bibliotek, Vallhallaskolans bibliotek samt Norra skolans bibliotek.

Filialen i Kristdala är ett integrerat skolbibliotek, vilket betyder att det under vissa tider är skolbibliotek och andra har öppet för allmänheten.

Dessutom finns en kulturbuss som åker runt i Oskarshamns kommun.

Biblioteket i Påskallavik stänger den 17/6 till förmån för ökad lokalyta i förskola och skola. Påskallavik servas därefter tillsvidare av Kulturbussen. Kulturbussen har i sin tur, utifrån de restrektioner som följer av corona, tvingats ställa in sina turer tillsvidare. Av den anledningen erbjuder vi därför alla Kulturbussens låntagare att vi istället åker ut med böckerna i bil till dem. Så, är du låntagare i Påskallavik och vill få dina böcker hemkörda, kontakta Kulturbussen på telefon 0491-88028 eller på mail kulturbussen@oskarshamn.se så hittar vi ett tillfälle då vi kan komma ut med böckerna till dig.

Bibliotekets webbsida

Biblioteket har en egen webbsida här hittar du mer information om bibliotekets verksamhet, aktiviteter och tjänster.

Bibliotekets externa webbsida