Bibliotek

Viktig information med anledning av Covid-19

Från och med den 4 januari 2021 öppnar våra bibliotek igen. Folkhälsomyndigheten har tagit bort bibliotek från sin lista över vilka kommunala verksamheter som bör hålla stängt då bibliotek omfattas av bibliotekslagen och är en samhällsservice som enligt lag ska finnas tillgänglig för alla.  

Stadsbiblioteket, folkbiblioteksfilialerna och Kulturbussen är enbart öppna för utlåning av böcker och andra medier, inte öppna som mötesplatser. Följande gäller från och med den 4 januari 2021:

  • Ordinarie öppettider (ordinarie turlista för Kulturbussens allmänturer)
  • Endast utlåning av böcker och andra medier
  • Ingen tidningsläsning
  • Inga studier
  • Ingen tillgång till publika datorer
  • Inga möjligheter till utskrifter eller kopiering

Skolbiblioteken är en del av skolans verksamhet och så länge skolorna är öppna så är skolbiblioteken oförändrat öppna.

Stadsbiblioteket erbjuder take away-lån

Du kan ringa till oss på Stadsbiblioteket och berätta vilka böcker du önskar låna. När vi samlat dina böcker ringer vi upp dig och kommer överens om när det passar dig att hämta böckerna. Vi möter dig utanför biblioteket så du inte behöver gå in. Telefon Stadsbiblioteket: 0491-880 10.

_____________

I Oskarshamns kommun finns ett stadsbibliotek. Stadsbiblioteket ligger i centrala Oskarshamn.

Utöver stadsbiblioteket finns tre mindre bibliotek som kallas filialbibliotek, Figeholm, Kristdala och Påskallavik, samt 4 skolbibliotek, Rödsleskolans bibliotek, Kristinebergskolans bibliotek, Vallhallaskolans bibliotek samt Norra skolans bibliotek.

Filialen i Kristdala är ett integrerat skolbibliotek, vilket betyder att det under vissa tider är skolbibliotek och andra har öppet för allmänheten.

Dessutom finns en kulturbuss som åker runt i Oskarshamns kommun.

Biblioteket i Påskallavik stänger den 17/6 till förmån för ökad lokalyta i förskola och skola. Påskallavik servas därefter tillsvidare av Kulturbussen. 

Biblioteket har en egen webbsida här hittar du mer information om bibliotekets verksamhet, aktiviteter och tjänster.

Bibliotekets externa webbsida