Om Kulturskolan

Viktig information

Där det fungerar fortsätter verksamhet digitalt. Viss individuell undervisning kan fortgå med lokal anpassning för barn födda 2002 eller senare. Med anledning av skärpta nationella allmänna råd för att begränsa smittspridningen av corona vidtar Oskarshamns kommun ett antal förändringar och stängningar av verksamheter. Alla förändringar och stängningar finns samlade och sidan uppdateras efter hand.  

Välkommen till Kulturskolan Oskarshamn

Kulturskolan Oskarshamn vill vara med och utveckla dig och ditt intresse för att skapa på olika sätt. Genom undervisning individuellt eller i små grupper samt ensemble eller körmedverkan vill vi, så långt som möjligt, försöka utveckla varje elev efter hans/hennes förutsättningar.

Vi finns i musikhuset på Oscarsgymnasiet och på Kulturhuset men vi har även verksamhet på våra grundskolor.

Kulturskolan Oskarshamn har fått pengar från Statens Kulturråd för att utöka verksamheten med nya konstuttryck och kurser. Därför erbjuder vi kurser i form av dans, film och studio/digitalt musikskapande som genom stadsbidragen är kostnadsfria.  

Man kan tidigast börja spela instrument på Kulturskolan när man börjat i årskurs två i grundskolan. Dans kan man börja från 6 års ålder.

Läs mer om kurserna under Ämnen och kurser.

Boka plats

Nu är vår kurskatalog öppen. Välkommen att boka din plats!

Avanmälan

Uppsägning av plats i kulturskolan och hyra av instrument görs via e-post kulturskolan@oskarshamn.se. Har inte avanmälan skickats in före terminsstart debiteras terminsavgiften, om det inte föreligger synnerliga skäl.