Linus Johansson

Linus Johansson kollar schemat på tavlan på kontoret.

Linus kollar schemat för dagen.

Linus Johansson arbetar i bemanningspoolen inom äldreomsorgen, både på boenden och i hemtjänsten. Han började som timvikarie i december 2016 och är fast anställd sedan februari 2017. Han har studerat på Komvux i 1,5 år och är utbildad undersköterska.

En vanlig dag startar med att byta om, gå in på avdelningen och stämma av med personalen vad som hänt sedan sist och vem som ska göra vad. I poolen gäller det att vara flexibel. Även om man får reda på vilken arbetsplats som gäller för dagens pass i förväg så kan det förändras med kort varsel. Ibland behöver man åka till olika ställen under samma arbetsdag. Dagarna är omväxlande.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Det är kul att jobba med människor för då får man feedback direkt. Att jobba med människor innebär att bygga relationer och att utveckla tålamodet.

Det är ett väldigt fint jobb att ta hand om människor i slutet av deras liv och göra det meningsfullt och värdigt. Alla brukare har olika bakgrund men bor på samma premisser på boendena. Det ger en känsla av samhörighet.

Vill du berätta om en speciell situation där du kände dig extra glad på jobbet?

– Jag var sjukskriven en period och kom sedan tillbaka till hemtjänsten. Då var det många brukare, inklusive person som vanligtvis inte pratar så mycket, som frågade ”var har du varit?”, ”har du varit sjukskriven?” eller sa ”vad kul att du är tillbaka”.

Varför vill du tipsa andra om att söka jobb i Oskarshamn?

– Vi är för få som jobbar med människor! Oskarshamn är en bra arbetsgivare. I poolen fungerar man lite som sitt eget företag och ansvarar för sitt eget schema. Det är en frihet med årsarbetstid. Det innebär att man ansvarar för att den egna arbetstiden går ihop.

Vad är det bästa med Oskarshamn?

– Det är nära till allt! Storleken är lagom, varken för stort eller för litet. Det är nära till Öland och Gotland. Det händer mycket i närheten. Det finns fina vandringsleder, skogar och insjöar. Det har gjorts satsningar på staden, till exempel i hamnen och stadsparken. Det finns många vackra gator och byggnader. Även restauranglivet i stan är trevligt!