Handling till dig som är i riskgrupp

Du som är 70 år eller äldre och bosatt i Oskarshamns kommun kan få hjälp av kommunen att få dagligvaror inhandlade och hemkörda. Även du som tillhör någon av Socialstyrelsens övriga definierade riskgrupper kan få hjälp med handling.

Detta gäller om du inte kan få hjälp av någon anhörig, någon annan i ditt kontaktnät eller genom något annat ideellt initiativ.

Det är Frivilliga Resursgruppen, FRG, som handlar och kör hem varorna till dig.

Så här går det till

  • Ring till Servicecenter på telefon 0491-880 00, öppet vardagar 07.30-16.30. De tar emot dina kontaktuppgifter och sedan blir du uppringd nästkommande vardag mellan klockan 10 och 12.
  • Du kan beställa max 15 varor åt gången ur butikens ordinarie sortiment för dagen, även receptfria läkemedel. Observera att det inte går att beställa tobaksvaror, och inte heller varm mat.
  • Tjänsten är igång alla vardagar, och vi levererar dagen efter du beställt. Beställer du på en fredag får du dina varor på måndagen veckan efter.
  • Vi levererar till alla orter i Oskarshamns kommun.
  • Du betalar för dina matvaror i efterhand, genom att kommunen skickar en faktura till dig.

Detta är en tillfällig service med anledning av coronasmittan

Hemleverans av mat är en tillfällig tjänst som kommunen utför. Tjänsten är till för dig som är i riskgrupp och som inte har någon anhörig eller någon i ditt kontaktnät som kan handla åt dig. På flera av kommunens yttertätorter finns också andra fungerande ideella initiativ för leverans av mat.

Tjänsten pågår från och med den 1 april 2020 till och med 30 juni 2021.

Frivilliga Resursgruppen (FRG)

Det är Frivilliga Resursgruppen som sköter inköp och leveranser av matvarorna. De kommer att ringa upp dig och ta emot din beställning, åka till butiken och handla dina varor och sedan leverera dem till din dörr. Du känner igen FRG genom att de bär västar där det tydligt står FRG tryckt.