För näringslivet

Till följd av spridningen av coronaviruset drabbas flera företag i kommunen hårt. Oskarshamns kommun vill bidra med det som är möjligt för att undvika konkurser, uppsägningar och förlorade jobb för våra kommuninvånare. Vi sätter därför in flera åtgärder för att stötta företagen.

Jourhavande företagslots – Oskarshamns kommun har tillsammans med länets övriga kommuner och Region Kalmar län samlat ihop ett antal personer som ska kunna hjälpa dig som småföretagare att hitta rätt bland de stöd som finns, både på ett nationellt och regionalt plan.

Stödpaket till länets näringsliv – Region Kalmar län kommer att erbjuda företag i länet flera olika stödinsatser för att hantera situationen kring covid-19.

Nya regler för servering av mat med anledning av covid-19 – Med anledning av covid-19 pandemin gäller nya regler för verksamheter som serverar mat och dryck. Reglerna gäller för restauranger, barer, caféer, skolmatsalar, cateringverksamheter, nattklubbar samt andra verksamheter som serverar mat eller dryck till sina gäster.

Hur gör du om någon blir smittad? – Region Kalmar län har tagit fram en vägledning för dig som arbetsgivare eller ansvarig för en verksamhet. Detta för att du ska kunna förbereda dig och veta hur det går till om någon på jobbet visar sig vara smittad.