Stängda och förändrade verksamheter

Information om förändringar i våra verksamheter med anledning av coronaviruset 

Med anledning av coronaviruset har vissa av våra verksamheter infört besöksrestriktioner eller stängt delar av sina verksamheter.

Följande verksamheter har beslutat att stänga eller på andra sätt begränsa sin verksamhet på grund av smittorisk.

Äldreomsorgen

Besök på våra särskilda boenden

Från och med 1 oktober går det bra att besöka våra särskilda boenden igen. Mer information om vad som gäller för besök hittar du här.

Träffpunkter

Våra träffpunkter är stängda, men vi arbetar just nu för att se över hur vi kan öppna upp på ett säkert sätt. Vi räknar med att kunna öppna i början av november. Vi kommer att informera här på oskarshamn.se när träffpunkterna är öppna igen. Du kan också ringa träffpunkternas vanliga telefonnummer för att få mer information.

 • Träffpunkt Bockara: 0491-886 86
 • Träffpunkt Elefanten: 0491–886 86
 • Träffpunkt Figeholm: 0491-889 53
 • Träffpunkt Kristdala: 0491–76 47 22
 • Träffpunkt Kristineberg: 0491–889 53
 • Träffpunkt Misterhult: 0491-886 66
 • Träffpunkt Påskallavik: 0491–76 47 13
 • Träffpunkt Solbacka: 0491–886 66
 • Träffpunkt Svalliden: 0491-76 47 22  

Läs mer om våra träffpunkter här

Daglig verksamhet har nu åter öppet som vanligt

Verksamheten är anpassad utifrån de restriktioner som gäller för covid-19.

Kulturavdelningen

Kulturbussen

Sedan den 6 oktober är Kulturbussens allmänturer igång igen, med vissa riskreducerande åtgärder. Endast en besökare och en personal får vistas samtidigt på bussen för att avstånd ska kunna hållas, entrédörren kommer stå öppen under hela tiden besökare befinner sig på bussen samt att det vid entrédörren kommer finnas tillgång till handsprit.

Skolturerna kommer fortsatt att vara inställda även efter den 6 oktober. Istället erbjuds de skolor och förskolor som besöks av Kulturbussen leverans av böcker och andra medier. 

Kulturkanalen Oskarshamn

Kulturkanalen Oskarshamn är en digital satsning för att erbjuda möjligheten att ta del av kultur när det är svårt att mötas rent fysiskt. Ambitionen är att leverera ett brett utbud av upplevelser digitalt och att presentera intressant lokal och regional kultur. Det kommer bli musik, dans, teater, pyssel, humorgrupper, spännande föreläsningar och allt däremellan. 

Vi samlar allt material på Oskarshamns kommuns Youtube-kanal, och livesänder också via Kulturhusets facebook-sida samt på oskarshamn.se/kulturkanalen

Fritidskontoret

Information gällande simhallar och idrottshallar 

Simhallar och idrottshallar för föreningsidrott, spontanidrott och motion omfattas inte av förbudet att stoppa alla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 personer. Därmed fortsätter vi att hålla våra anläggningar öppet.

Oskarshamns kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och bevakar händelseutvecklingen löpande rörande covid-19. Just nu behöver vi ta extra hänsyn till varandra och vara försiktiga.

Vi uppmanar därför dig som är besökare hos oss att stanna hemma om du har förkylningssymptom som snuva, hosta eller feber, även om symptomen är lindriga.

Samma riktlinjer gäller alla våra medarbetare.

I simhallen har vi höjt mängden klor i våra bassänger till det dubbla (1,0mg/l) då covid-19 inaktiveras relativt lätt av klor. (Källa WHO)

För frågor om vad som gäller föreningsverksamheter och evenemang, hänvisar vi till ansvarig förening eller arrangör.

Från och med 3 april 2020 gäller följande åtgärder på Arena Oskarshamn Bad och Gym för att minska smittspridningen:

 • I omklädningsrummen låser vi var tredje skåp för att öka avståndet vid ombyte.
 • Kapaciteten på relaxbastun minskas till max 6 personer. Max 3 personer per våning, håll avstånd!
 • Dam- och herrbastun stänger också på grund av vikande kundunderlag.

Väntetider för insläpp

Med anledning av ovanstående har kapaciteten för hur många badgäster vi kan ta emot minskat. När det är många som besöker oss samtidigt kan det därför bli väntetider för att bli insläppt i simhallen.

Tekniska kontoret

Störningar i matleveranser

Det kan förekomma snabba ändringar i matsedeln för alla våra verksamheter på grund av svårigheter med transporter av livsmedel. 

Skolmat 

Från tre till två rätter på Oscarsgymnasiet

Som en åtgärd för att minska smittspridning kommer Oscarsgymnasiet att från och med måndag 31 augusti servera två rätter vid lunchen på Oscarsgymnasiet, istället för tre. Detta gör vi för att minska köer och onödig trängsel i matsalen. En av de två rätterna kommer att vara växtbaserad, och du som äter specialkost kommer givetvis fortsatt att få det. Vi kommer ha salladsbuffé precis som vanligt.

Beslutet har tagits gemensamt av Oscarsgymnasiets verksamhetschef och ansvarig för kost- och städavdelningen vid Tekniska kontoret, som har hand om matserveringen.

Arbetsmarknadsenheten

Kalejdo

Kalejdo stänger tills vidare sin öppna verksamhet Mötesplats och språkträning för kvinnor. 

Miljöhuset Återbruk

Miljöhuset Återbruk stänger kvällsöppet på torsdagar tills vidare. Vi stänger klockan 16.00.

Övriga verksamheter på Arbetsmarknadsenheten har öppet men med vissa begränsningar. Vi har tagit bort Drop-in och försöker i första hand hjälpa via telefon eller Skype. 

Övriga verksamheter

Övriga verksamheter inom Oskarshamns kommun är öppna som vanligt. Men om du känner dig sjuk och har luftvägssymtom ska du stanna hemma för att minska smittspridningen.