Sms-avisering vid planerade avbrott eller störningar

Ibland händer det att det blir störningar i leveransen av våra tjänster, antingen på grund av planerade avbrott då vi behöver göra underhåll eller på grund av att något oplanerat har hänt.

Sms-avisering

Vi använder oss bland annat av sms-avisering för att nå ut med information till dig vid till exempel planerade avbrott eller vid störningar. Det innebär att du får sms om de störningar som påverkar dig i din vardag utifrån var du bor och vilka kommunala tjänster du har, till exempel vatten och avlopp. 

Fördelen med sms-aviseringen är att du snabbt får veta att vi känner till störningen och att vi arbetar med att laga den. Notera att vi inte har möjlighet att se om mobilerna faktiskt befinner sig i området, utan urvalet sker efter den adress numret står bokfört på.

Sms-meddelanden är gratis för dig som mottagare.

Vi tar din personliga integritet på största allvar. Vi använder endast sms-tjänsten för att skicka information som är viktig för dig. Du kommer inte att få reklam och ditt nummer delas inte med andra.

Se aktuella störningar för vatten och avlopp

Registrera eller avregistrera ett mobilnummer

Sms-verktyget hämtar mobilnummer från en databas. Du som är skriven på en adress i Oskarshamns kommun och har ditt mobilabonnemang registrerat på samma adress får automatiskt våra sms. I vissa fall kan sms också skickas till fasta telefoner, som i så fall blir automatiskt uppläst när du svarar.

Om du har ett mobiltelefonnummer som inte är kopplat till din adress, har fastigheter utöver där du är skriven eller av andra anledningar vill få sms för någon adress, till exempel ditt jobb eller sommarstugan, kan du ta del av tjänsten genom att anmäla dig i formuläret nedan. Välj om du vill ha avisering via sms eller e-post.

Via samma formulär kan du gå in och ändra om du inte vill ha sms-avisering till en viss mobiltelefon.

Du måste ha telefonen till hands eftersom du kommer att få en bekräftelsekod som du ska ange på webbplatsen.