Miljöhuset Återbruk

Viktig information

Miljöhuset Återbruk håller för närvarande stängt för kunder. Vi genomför inte heller hämtningar hemma hos privatpersoner.

_______________

Miljöhuset samlar in och tar till vara saker som annars skulle kastats bort. Det gör vi i ordning och säljer i vår second hand-butik. Vi har verkstäder där vi kan reparera begagnade vitvaror, hemelektronik, cyklar och gräsklippare som vi sedan säljer.

Vi gör en miljöinsats samtidigt som vi stöttar arbetssökande i Oskarshamn att komma ut på arbetsmarknaden. På Miljöhuset får arbetssökande möjlighet att utvecklas och stöd i sitt jobbsökande. Intäkterna från försäljningen används för att skapa jobb genom att vi anställer handledare till Miljöhusets verksamhet.

Kundinformation

Från och med den 1 oktober 2020 gäller inte bytesrätt eller öppet köp i butiken. Undersök varorna noggrant innan du handlar.

Om du är missnöjd med ditt köp kontakta Konsumentvägledningen på telefon 0491-880 00 eller konsument@oskarshamn.se för gratis vägledning.

Öppettider

På grund av coronapandemin håller Miljöhuset stängt tills vidare. Innan öppning kommer vi att skriva hur och när öppningen blir.

Här är några exempel på vad vi gärna tar emot och vad vi säljer

  • Kyl, frys, spis, mikrovågsugn, lampor, tvättmaskiner
  • Textil (skor, kläder, linne, dukar)
  • Datorer, TV, video, stereo, radio  
  • Byggmaterial, VVS-material, verktyg, cyklar, gräsklippare
  • Möbler, speglar, porslin, husgeråd, kontorsmaterial, tavlor
  • Böcker, prydnadssaker, skivor, spel, sybehör, kuriosa

Att lämna till Miljöhuset - Pausat under pandemin

  • Lämna via Miljöhusets "Inlämning", Hantverksgatan 60, under våra öppettider.  OBS! Pausat under pandemin!
  • Lämna på Storskogens återvinningscentral. Säg till Kretslopp Sydosts personal att det ska lämnas till Miljöhuset. Vi tar ej emot trasiga saker eller skräp. Vi ska kunna sälja det vidare till nya användare.

Vi hämtar sådant som vi bedömer går att sälja i vår butik. Bedömningen görs på plats vid hämtningen.