Detta gäller på restaurangen

Suddig bild från restaurang

Tidigare i veckan beslutade regeringen att storleken på ett sällskap som får sitta vid samma bord på en restaurang eller kafé begränsas till åtta personer. Tack för att du som gäst på Oskarshamns krogar och restauranger följer de råd och rekommendationer som finns. För att du håller avstånd, tvättar händerna och stannar hemma när du är sjuk. Tillsammans kan vi begränsa smittspridningen och samtidigt se till att restauranger, barer och kaféer kan fortsätta ha öppet.

Sedan den 1 juli 2020 gäller en ny lag om tillfälliga smittskyddsåtgärder på serveringsställen. Lagen innebär bland annat att restauranger, caféer och andra serveringsställen ska se till att besökare ska kunna hålla avstånd till varandra och att besökare ska äta och dricka vid bordet.

Den 3 november skärptes lagen ytterligare, då regeringen beslutade att begränsa storleken på ett sällskap till åtta personer. Det innebär att max åtta personer får sitta vid samma bord. Är sällskapet större än så, delas man upp vid olika bord med minst en meter mellan borden. Inom ett sällskap gäller att var och en tar ansvar för att hindra smittspridningen.

Läs gärna mer:

Frågor och svar om regler för restauranger, krogar m m

Regler för servering av mat med anledning av covid-19

Meddela oss om du upplever trängsel

I Oskarshamns kommun är det samhällsbyggnadskontoret som  kontrollerar att serveringarna följer lagen. Om du upplever trängsel som ökar risken för spridning av covid-19 kan du lämna dina synpunkter via nedanstående formulär:

Lämna synpunkt på trängsel vid restaurang eller servering 

Tack för att du hjälper oss!