Ny satsning sätter regionens musiktalanger på kartan

Elgitarr

Som en av landets starkaste musikkommuner är det med stor glädje vi i Oskarshamn är med i satsningen Live at Heart Southeast, där syftet är att skapa bättre förutsättningar för musikutövare i regionen och där nya talanger får möjligheter att synas, träffa musikbranschen och hitta nya nätverk.

Live at Heart Southest är en så kallad showcasefestival som arrangeras i samarbete med Live at Heart-festivalen i Örebro, Länsmusiken i Kalmar Län, Talentcoach och kommunerna Hultsfred, Kalmar och Oskarshamn. Festivalen, som i år blir helt digital, går av stapeln den 20-22 maj.

– Att kalla Oskarshamn för Sveriges största lilla musikkommun vore verkligen inte en överdrift. Nu ska även resten av världen kunna få ta del av utbudet. Denna festival sätter ljuset på vad Oskarshamn, Kalmar och Hultsfred har att erbjuda av musikaliskt innehåll, kreativitet och ren och skär talang. Vi snackar om nutid och framtid. Oskarshamns alla musiker och branschfolk är verkligen värda detta, säger Peter O Ekberg, kulturchef på Oskarshamns kommun.

Peter berättar vidare om regionens stora utbud av musiktalanger och lyfter fram flera exempel på framgångsrika aktörer i Oskarshamns kommun.

– De kulturella kreativa näringarna är den snabbast växande branschen i västvärlden och Oskarshamn ligger långt framme vad gäller musik. Flera tunga institutioner som Oscarsgymnasiets estetiska program, Kulturskolan, Länsmusiken och Folkhögskolan finns här. Dessutom finns Sensus med sitt enorma utbud av band. Brädholmen event är en annan framgångsrik aktör inom musik- och evenemang.

Utgångspunkten var att festivalen skulle kunna genomföras på plats i Oskarshamn, Kalmar och Hultsfred men med anledning av pandemin blir den istället digital och arrangeras den 20-22 maj.

– Självklart hade vi gärna sett en festival på våra gator och torg, men denna gång får vi visa upp Oskarshamn och våra talanger på detta sätt istället. Förhoppningsvis så kan vi göra en blandad bransch- och folkfest nästa år, avslutar Peter.

Läs mer om Live at Heart Southeast här