O-Ringen flyttas fram igen

Orienterare hoppar på stenar vid vattnet

O-Ringen flyttas framåt igen. För Oskarshamns del innebär det att vi blir värdkommun sommaren 2024.

 – Vid ungefär samma tidpunkt som i fjol tvingas vi återigen konstatera att festen i Uppsala måste skjutas ett år framåt i tiden. Att ställa in ännu en gång känns jättetråkigt, men i rådande situation ser vi inget alternativ. O-Ringen har haft en kontinuerlig dialog med smittskyddet i Uppsala och det senaste beskedet är tydligt: det är inte längre realistiskt att hoppas på arrangemang av O-Ringens storlek till sommaren, säger O-Ringens ordförande Linda Take i ett pressmeddelande som O-Ringens organisation skickade ut på onsdagen.

O-Ringen AB ägs av Svenska Orienteringsförbundet, vars styrelse i söndags fattade det formella beslutet att flytta O-Ringen Uppsala till 2022. Gällande arrangemangen efterföljande år – Åre, Smålandskusten, Jönköping och Göteborg – flyttas dessa återigen framåt i tiden.

 – Det här förändrar inte vår ambition att stå som värdkommun för O-Ringen. För oss är det självklart att hjälpa O-Ringen men också att vi vill gå vidare som kommande arrangör. Vi ser fram emot O-Ringen 2024 istället, säger kommunstyrelsens ordförande Andreas Erlandsson.