Ett år fyllt av utmaningar och stolthet

Peter Magnusson Scania Oskarshamn.jpg

Året har kantats av en fortsatt pandemi, men vi har successivt börjat återgå vilket bidrar till ökad motivation och glädje i verksamheten. Att pandemin nu får en ytterligare dimension för respekt med sig och vi måste fortsätta att ta ansvar.

Året har också kantats av en komponentbrist som vi räknar med att vi behöver hantera även i början av 2022. Det är en utmaning för oss alla och en situation vi aldrig haft tidigare. Det ställer krav på stor flexibilitet i hela organisationen och där vi kunnat ställa om och nyttjat tiden vid produktionsstopp till att jobba med aktiviteter, utbildning, träning, ergonomi och förbättringsarbete i verksamheten.

För att få lite perspektiv på komponentbristen, så finns det 25 upp till 50 kontrollsystem i en lastbil. Det innebär i sin tur att varje fordon innehåller tusentals halvledare. De är en del av bromssystemet, växellådan, färdskrivare, ljudsystem, luftkonditioneringen och många, många fler kritiska delar av fordonet.

Stort fokus under året har varit vårt hållbarhetsarbete och vi har lyckats genomföra flera fantastiska aktiviteter runt om i verksamheten. Den största milstolpen är att vi nu bedriver en helt fossilfri produktion i Oskarshamn, men det är också värt att nämna att vi har ökat utsortering av återvinningsbar mjukplast med 34 ton och minskat den totala användningen av plast med över 20 ton genom ständiga förbättringar. Ett fint kvitto på vårt hållbarhetsarbete är att Klimatkommissionen Kalmar län har utsett Scania Oskarshamn till årets Solrospristagare.

En viktig pusselbit för oss i vårt utvecklingsarbete är vårt samhällsengagemang för att våra medarbetare ska trivas med att bo och leva i vår kommun och region. Medarbetarna är nyckeln till vår framtid och en av våra utmaningar är att hitta rätt kompetens. Vår strategi för att säkerställa vår långsiktiga kompetensförsörjning är att väcka teknikintresse, motivera och skapa bra samverkan med skola, universitet och olika teknikforum. Vi ser stora fördelar med täta samarbeten för att utbilda och behålla den kompetens som redan finns inom företaget, men också synliggöra vägar in för nya medarbetare.

Jag ser positivt på Oskarshamns ambitioner att växa mot och kanske förbi 30 000 invånare och vi på Scania vill göra vårt yttersta för att bidra på bästa sätt. Det är viktigt för Oskarshamns utveckling och för näringslivets möjligheter till fortsatt tillväxt.

Vi är glada att återigen kunna bjuda in våra kommuninvånare, som av en eller annan anledning sitter ensamma på julafton, till en trevlig gemenskap på Pub Kråkan. Det är helt i linje med våra kärnvärden och ansvarsfullt företagande samt bidrar till en positiv samhällspåverkan.

Avslutningsvis vill jag passa på att önska er alla en riktigt god jul och gott nytt år och ta hand om varandra! 

Peter Magnusson
Platschef Scania Oskarshamn