Asken

Boendet

Asken är ett demensboende med nio lägenheter. Vi finns på första plan i en av flyglarna på Solbacka i centrala Oskarshamn. I alla lägenheter finns ett pentry och ett badrum. Rummen ser olika ut beroende på storleken på lägenheten. På avdelningen har vi ett gemensamt kök och vardagsrum. Här avnjuter vi gemensamma måltider, som vi lagar själva på boendet. Vi försöker att hålla den gemensamma miljön både trevlig och inspirerande för de boende, närstående och för våra medarbetare. Här finns möjligheter att se på TV, ha aktiviteter eller bara umgås med varandra.

Utemiljö

Det finns en stor och fin innerträdgård precis utanför vårt gemensamma kök. Här brukar vi vara när vädret tillåter. På innergården finns det möjlighet till både skugga och sol. Ibland blir det fika, ibland grillfest eller varför inte bara sitta och njuta av det sköna vädret. I närområdet finns även stadsparken som vi gärna besöker på våra promenader.

Måltider

På Asken lagar vi alla måltider själva samt bakar. Vi lyssnar av brukarnas önskemål och försöker tillgodose dessa. Frukosten serveras när brukaren själv vaknat eller när det önskas. Vi försöker äta lunch, eftermiddagsfika samt kvällsmat tillsammans men det finns alltid möjlighet att få något att äta när det önskas.

Aktiviteter

Vi har en del olika aktiviteter som till exempel bowling, bollkastning, fiaspel, högläsning eller promenader, som brukar vara mest populära. På sommaren finns möjlighet till små promenader i omgivningen, där parkbänkar finns så att man kan sitta ner en stund. Ibland spelar vi spel i trädgården för den som önskar.

Vi har även en parcykel som vi använder, där personal och brukare ger sig ut på en liten tur tillsammans, exempelvis till centrum eller vår fina stadspark.

Besöksadress och telefon

Mäster Palms väg 1 | 0491-886 71 | Visa på kartan