Fredrika

Boendet

Det finns åtta lägenheter och varje lägenhet har tillgång till en egen uteplats. Lägenheterna har pentry och en rymlig toalett med dusch.

Lägenheterna ligger samlade runt en gemensam del med kök där all mat lagas. Allrum och kök delas av de boende på Fredrika.

Måltider

Måltiderna är för många dagens höjdpunkter då man sitter ner och äter en god måltid tillsammans med andra. Vi arbetar mycket för att se till att maten är god, varierande och näringsrik – att måltidssituationen är en positiv upplevelse.

Utemiljö

Fredrika är ett boende som ligger naturskönt i Påskallaviks samhälle, en mil söder om Oskarshamn. Fredrika är byggt i ett plan med altan, blommor, fruktträd och omgivet av trevliga promenadvägar.

Aktiviteter

På Fredrika kan en film från förr eller ett Minnesspel från Mentex vara en återkommande aktivitet. Det finns en parcykel som används, där personal och brukare ger sig ut på en liten tur tillsammans. Vi skriver alltid ner vad just du vill och inte vill, i en så kallad genomförandeplan. Denna ska visa hur du vill att din vardag ser ut inklusive olika aktiviteter. Vi jobbar individanpassat och lyssnar på dina önskemål.

Besöksadress och telefon

Blå Pojkens väg 3 | 0491-76 47 10 | Visa på kartan

Kontakta oss
Enhetschef Blå Pojken, Fredrika
Anna Samuelsson
Tfn: 0491-880 00
Patientansvarig Sjuksköterska
Fredrika
Tfn: 0491-880 00